HomeHL-9Πήγαν στα χιόνια χωρίς… αλυσίδες και κόλλησαν – Έτρεχε η πυροσβεστική

Πήγαν στα χιόνια χωρίς… αλυσίδες και κόλλησαν – Έτρεχε η πυροσβεστική

Δεν έχουν τέλος οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που πραγματοποιούν από το πρωί οι πυροσβέστες σε όλο το νησί.

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις που έχουν απευθύνει– και μέσω το cretapost – οι πυροσβέστες στους Κρητικούς για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, οι πολίτες δεν μπορούν να κρατηθούν μακριά από το… χιόνι και πάνε εκδρομές με αποτέλεσμα να κολλάνε τα αυτοκίνητά τους και να τρέχει η… πυροσβεστική.

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που σημειώθηκαν μέσα σε ένα τέταρτο στην Κρήτη.

Εγκλωβισμός στον Ρούβα

Μία παρέα πέντε ατόμων αποφάσισε σήμερα να πάει για βόλτα στα χιόνια, χωρίς όμως να βάλει τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λίγο μετά το δάσος του Ρούβα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η παρέα κόλλησε στα χιόνια με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τις αρχές.

Το τηλεφώνημα στην πυροσβεστική έγινε στις 4.25 το απόγευμα όπου έσπευσε στο σημείο η απαραίτητη δύναμη και μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την παρέα.

Εγκλωβισμός και στη Νεάπολη Λασιθίου

Ένα τέταρτο αργότερα, νέο τηλεφώνημα δέχεται η πυροσβεστική αυτή τη φορά από έναν οδηγό που έχει κολλήσει στα χιόνια πάνω από τη Νεάπολη Λασιθίου.

Μέσα σε λίγη ώρα οι πυροσβέστες προσέγγισαν το εγκλωβισμένο αυτοκίνητο και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Νωρίτερα οι πυροσβέστες κλήθηκαν να ξεκολλήσουν από τα… χιόνια αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε Σεληνάρι, Σητεία, Χαμέζι και άλλες περιοχές.

Μία ακόμα έκκληση από την πυροσβεστική

Μία ακόμα έκκληση απευθύνει η πυροσβεστική μέσω του cretapost στους πολίτες της Κρήτης.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να κυριαρχήσει ο παγετός με την πυροσβεστική να συστήνει την παραμονή των κατοίκων της Κρήτης στα σπίτια τους. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν, μόνο για λόγους υγείας θα πρέπει να γίνεται μετακίνηση κι αυτή με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση