Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνια σε ολόκληρη την Κρήτη. Δεκάδες Κρητικοί θα βουτήξουν και φέτος, παρά το τσουχτερό κρύο, στις θάλασσες και τα λιμάνια του νησιού, ώστε να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία για τη χρονιά, που μόλις ξεκίνησε.

Λαμπρές είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού: Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο ο Αγιασμός των Υδάτων θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην προβλήτα του Μικρού Κούλε, στο Λιμεναρχείο.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Τον Καθαγιασμό των Υδάτων θα εορτάσει και φέτος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Η Δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να παρευρεθούν στις τελετές αγιασμού των υδάτων, που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα των Θεοφανείων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016.

Τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αγιασμού των υδάτων διαμορφώνεται ως εξής:

10:30 Λίμνη Λιβάδες Θραψανού

13:30 Τσούτσουρος Επιπλέον, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, εορτάζει η Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Καλλέργη στη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί τελετή αγιασμού των υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας». Η Μονή βρίσκεται νοτιοανατολικά του οικισμού Σμαρίου, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Καστέλλι.

Δήμος Μαλεβιζίου

Πλούσιες εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια και στο Δήμο Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 10:30 το πρωί στη Λυγαριά.

Θα ακολουθήσει στην Αμμουδάρα στις 10:30 (πισίνα Bravo), στον Κρουσώνα και στο λιμανάκι της Παντάνασσας στις 11 το πρωί, καθώς και στο Μαδέ, στο Παλαιόκαστρο, στην Αγία Πελαγία και στο Φόδελε στις 12 το μεσημέρι.

Δήμος Βιάνου

Λαμπρές θα είναι οι εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια και στο δήμο Βιάννου.

Στις 9:30 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Κερατόκαμπος. Θα ακολουθήσει στις 10:15 ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Άρβης και στις 10:30 στην παραλία της Ψαρής Φοράδας.

Στις 10:40 θα γίνει ο αγιασμός στην παραλία Τέρτσα και τέλος στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι του Καστρίου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα. Χανιά

Με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Θεοφανίων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου και του Ναυστάθμου Κρήτης: ΩΡΑ 06.30 Όρθρος-Θεία Λειτουργία-Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων. ΩΡΑ 10.30 Σχηματισμός πομπής προς το Λιμένα Χανίων όπου θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και καθαγιασμού των υδάτων.

Δήμος Πλατανιά

Πλούσιο το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανείων από το Δήμο Πλατανιά.

Σύμφωνα με αυτό θα λάβουν χώρα οι εξής τελετές αγιασμού των υδάτων: Ώρα 10:15 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι του Πλατανιά. Ώρα 10:30 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Γερανίου. Ώρα 10:45 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Ταυρωνίτη. Ώρα 11:00 π.μ., ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία των Καμισιανών. Ώρα 11:00 π.μ.,ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση