HomeHL-GreeceΈρχεται νέο κύμα συλλήψεων από τα στοιχεία στα κρησφύγετα της Ρούπα

Έρχεται νέο κύμα συλλήψεων από τα στοιχεία στα κρησφύγετα της Ρούπα

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις στο μέτωπο κατά της εγχώριας τρομοκρατίας πυροδοτεί η σύλληψη της Πόλας Ρούπα, της επί δύο χρόνια καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Ηλιούπολη. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, νέων ατόμων που φαίνεται να βρέθηκαν στο πλάι της μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη.

Η 48χρονη θεωρείται ότι είναι η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα. Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρούπα ήταν αυτή που σχεδίασε την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.

Αναμένονται ανακοινώσεις στις 13:00.

Η Ρούπα συνελήφθη περίπου στις 6 το πρωί στην Ηλιούπολη σε διαμέρισμα επί της οδού Ζαίμη, σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Μαζί  της ήταν το 6χρονο παιδί της. Η ίδια δεν προέβαλε αντίσταση, το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «προσέξτε το παιδί μου». Αμέσως μετά την σύλληψή της, η Ρούπα οδηγήθηκε στηνΓΑΔΑ ενώ το παιδί σε ειδικό χώρο στην Yποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Εχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας και θα ενημερωθούν οι συγγενείς της.

Εκτός από τη Ρούπα συνελήφθη και μια 25 χρονη η οποία διέμενε σε άλλο διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο επί της οδού Αθανασίου Διάκου. Η 25 χρονη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία ενώ είχε αναλάβει ρόλο baby sitter του παιδιού της 48χρονης συντρόφου του Μαζιώτη.

Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης όπου η Ρούπα φαίνεται να νοίκιαζε για μεγάλο χρονικό με πλαστά στοιχεία, βρέθηκε ένα πιστόλι. Η εμφάνισή της Ρούπα έχει αλλάξει: έχει κοντά μαλλιά και είναι πολύ αδυνατισμένη. Αναμένεται διάταξη του Εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία.

Thetoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση