Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη με κυριότερα χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, ενώ από το Σάββατο αναμένεται νέος σφοδρός χιονιάς με χιόνια και τσουχτερό κρύο που θα διατηρηθεί έως και την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στην Κρήτη τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα περάσει από τη χώρα μας προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη και στη συνέχεια ένα κύμα από ψυχρές αέριες μάζες που θα βάλουν την Κρήτη στο … ψυγείο για ένα τριήμερο.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα και μετά αναμένονται ισχυρές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θέτοντας σε συναγερμό Περιφέρεια, δήμους, Πολιτική Προστασία και τις αρχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ, ενώ τοπικά στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα διατηρηθεί στα χθεσινά επίπεδα και δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη πτώση.

Οι καταιγίδες που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα αρχίσουν να περιορίζονται την Παρασκευή, από το Σάββατο ωστόσο περιμένει και την Κρήτη ένα ιδιαίτερα δύσκολο τριήμερο, καθώς αναμένουν νέο κύμα σφοδρού χιονιά.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του τριημέρου από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η ραγδαία αυτή μεταβολή του καιρού οφείλεται στο κύμα ψυχρών αέριων μαζών που θα διαδεχθούν το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο και θα ενσκήψει από το απόγευμα και μετά στην Κρήτη.

Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές όπου το υψόμετρο υπολογίζεται μόλις στα 300 μέτρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση