HomeHL-SportsΟλυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκολ του Μάρκο Μάριν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 27’ με πέναλτι του Μάσα, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ισοφάρισε στο 53’ ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο γήπεδο, όμως στη συνέχεια ολοκλήρωσε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής σεζόν, με τους ποδοσφαιριστές του να υποπίπτουν σε πολλά λάθη.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Φορτούνης ανάγκασε τον Ντοναρούμα σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ, ενώ στο 10΄ ο Μανθάτης έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο κίπερ του Αστέρα είπε «όχι» και σε κεφαλιά που επιχείρησε ο Μποτία.

Ο Αστέρας που δεν κλείστηκε «χτύπησε» στο κεντρικό δίδυμο της άμυνας των Πειραιωτών, δημιούργησε αρκετά προβλήματα και κατάφερε να προηγηθεί.

Στο 26ο λεπτό ο διαιτητής Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι του Λεάλι στον Μάσα, σε φάση που ο Αργεντινός πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και ο ίδιος ευστόχησε σημειώνοντας το 1-0.

Στο 37΄ οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Μποτία έκανε λάθος, ο Βιάνα πρόλαβε τον Μανιά και ο Λεάλι έτρεξε να προλάβει την μπάλα πριν καταλήξει κόρνερ, αλλά στην προσπάθειά του να πασάρει την έστειλε στον φορ του Αστέρα.

Ο επιθετικός των Αρκάδων προσπάθησε να σκοράρει στην άδεια εστία από πλάγια δεξιά θέση, αλλά ο Μποτία απομάκρυνε στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και τελικά τα κατάφερε. Στο 48΄ ο Μανθάτης σέντραρε από δεξιά, ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Στο 50΄ το απευθείας φάουλ του Φορτούνη έφυγε άουτ και στο 51΄ ο Ιταλός κίπερ απέκρουσε και την κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Τελικά το 1-1 ήρθε στο 54΄ με τον Φορτούνη να νικά τον Ντοναρούμα με δυνατό σουτ. Στο 73΄ ο Ιντέγε «έστρωσε» με το κεφάλι στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Ντοναρούμα, στο 76΄ το απευθείας φάουλ του ίδιου δεν βρήκε στόχο, στο 82΄ το αριστερό σουτ και πάλι του Φορτούνη πέρασε επίσης άουτ, και στο 87΄ η κεφαλιά του Ιντέγε επίσης πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Μάριν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με το τελικό 2-1.

Γκολ: 53′ Φορτούνης, 90’+2′ Μάριν – 27′ πεν. Μάσα

Κίτρινες κάρτες: Λεάλι, Σεμπά – Τσιλιανίδης, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Χαμντανί, Δημούτσος, Ντοναρούμα

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μανθάτης (79′ Μάριν), Σεμπά, Καρντόσο (71′ Ιντέγε).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσιλιανίδης, Ιγκόρ, Τσουκαλάς, Δημούτσος (79′ Ιωαννίδης), Καλτσάς, Μάσα (60′ Φαρίνα), Μανιάς (67′ Χαμντανί).

Διαφήμιση
Διαφήμιση