HomeΕΛΛΑΔΑΣε πλήρη εξέλιξη η δικαστική έρευνα για την Novartis

Σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική έρευνα για την Novartis

Από την εισαγγελία Διαφθοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μέρες, η έρευνα που διεξάγεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Μάλιστα, ήδη οι αρχές έχουν κάνει έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρενέβη στο θέμα και υποσχέθηκε έρευνα γρήγορη και σε βάθος.

Τις προηγούμενες ημέρες οι εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν, πραγματοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έφοδο στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας στην Αθήνα, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία από έγγραφα, ηλεκτρονικά αρχεία, κ.ά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που περιπλέκεται ακόμη πιο πολύ μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της εταιρείας, ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή.

Στόχος των εισαγγελέων είναι να διερευνήσουν τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της Novartis.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας – Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Μόλις έλαβε διαστάσεις το περιστατικό με τον 44χρονο χημικό της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis ο οποίος λόγω του οικονομικού σκανδάλου, την Πρωτοχρονιά βγήκε στο μπαλκόνι του του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας και απειλούσε να πέσει στο κενό από το 13ο όροφο, έσπευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, να διαβεβαιώσει με non paper ότι σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis «θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

Δεν παραλείπει ο κ. Κοντονής να αναφέρει ότι μετά από την εντολή του για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου 2016 μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis  και το χρηματισμό δημοσίων λειτουργών, ο κ. Κοντονής διαβίβασε τα δημοσιεύματα αυτά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση