HomeΓΝΩΜΕΣΤο «σκάνδαλο» Όλγα Γεροβασίλη (είναι άλλο)

Το «σκάνδαλο» Όλγα Γεροβασίλη (είναι άλλο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Μανώλη Καψή

Παρακολουθώ το ρεπορτάζ της κρατικής ΕΡΤ, στο πρώτο δελτίο του 2017,για το θέμα Γεροβασίλη (και εξοργίζομαι).

Το θέμα, αν πιστέψουμε τη δεοντολογία της νέας ΕΡΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όχι ότι παλαιότερα ήταν πολύ διαφορετικά…), δεν είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για το πόθεν έσχες της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου.Και οι όποιες αντιδράσεις και απαντήσεις φυσικά…

Όχι. Το θέμα είναι η «σκληρή απάντηση» του Μαξίμου στην εφημερίδα, στον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη και στον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη.

Το βίντεο στην κρατική ΕΡΤ ξεκινάει (και σχεδόν τελειώνει) με την ανακοίνωση του Μαξίμου, ενώ ο τηλεθεατής δεν ακούει ούτε μια πληροφορία για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ της εφημερίδας…

Η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη… Η Νεα Δημοκρατία δεν ζητάει την παραίτηση της κυρίας Γεροβασίλη; Σιγά το θέμα. Το βίντεο της καλής ΕΡΤ συνεχίζει με την απάντηση του Μαξίμου -με μια ωραία κάρτα- στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας- χωρίς ωραία κάρτα αυτή τη φορά- και ακολουθούν οι υπόλοιπες αντιδράσεις των άλλων κομμάτων.

(Τώρα θα μου πείτε γιατί το βρίσκω παράλογο να προηγείται η απάντηση στην ανακοίνωση, απο την ίδια την ανακοίνωση! Έλα ντέ..)

Δεν είμαι βέβαιος αν πρέπει η όχι η κυρία Γεροβασίλη να παραιτηθεί. Το θέμα είναι σοβαρό, αλλά αφορά το παρελθόν. Πάντως είναι προφανές οτι οι εκπρόσωποι της νέας εξουσίας είναι κέρβεροι με τα οικονομικά των άλλων, αλλά με τα δικά τους (βλέπε Σταθάκη, Φλαμπουράρη) είναι λίγο je m en fous.

Αυτό που μου έχει κάνει όμως μεγαλύτερη εντύπωση (εντύπωση, όχι έκπληξη..) είναι οι αντιδράσεις της κυρίας Γεροβασίλη και αυτές του Μαξίμου.

Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος προχωράει σε μια προσωπική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου -που κάνει τη δουλειά του και ελέγχει την εξουσία, όπως έχει υποχρέωση- ενώ ταυτίζει τις «αποκαλύψεις» της εφημερίδας με την αντιπολίτευση της Νέας δημοκρατίας.

Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί η νέα εξουσία δεν αντέχει την κριτική και αντιμετωπίζει οποιονδήποτε και όποιο μέσο ενημέρωσης τολμά να της ασκήσει κριτική, σαν μια συνωμοσία σε βάρος της «πρώτης φορά αριστεράς»…

( Και μετά εκπλήσσονται που οι Financial Times κατατάσσουν την κυβέρνηση και την Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία και την Πολωνία σε ό,τι αφορά την ελευθερία των ανεξάρτητων θεσμών της Δημοκρατίας.)

Τα ίδια και χειρότερα με την ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τσίπρα. Ο δημοσιογράφος Β. Χιώτης χαρακτηρίζεται «δημοσιογραφικό ορφανό του Στ. Ψυχάρη». Ίσως θα έπρεπε οι επιτελείς του πρωθυπουργού να μας διαφωτίσουν.

Το κακό ποιο είναι; Ότι είναι δημοσιογράφος; Ότι έμεινε «ορφανός»; Ή ότι εργάστηκε στον ΔΟΛ; Να ξέρουμε! Και φυσικά η «συριζαίικη» ερμηνεία για κάθε
είδηση που δεν αρέσει στην εξουσία: «Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως πλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης και το Πρώτο Θέμα».

(Αλήθεια σύντροφοι, ακόμα και έτσι να είναι, ποιο είναι το επιλήψιμο; Απο ποτέ απαγορεύεται μια εφημερίδα να παίρνει πολιτική θέση υπέρ της μιας η της άλλης παράταξης; Για την ουσία της υπόθεσης έχετε να πείτε κάτι;)

Η ανακοίνωση του Μαξίμου «πασπαλίζεται» με επιθετικές αναφορές στον συν-εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη, με αιχμές εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τις γνωστές διατυπώσεις εναντίον των εκδοτών.. (η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια, τα βοσκοτόπια… ωπ σορρυ αυτός είναι καλός, γράψτε λάθος).

Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Οσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα χάνει την αποδοχή της κοινωνίας τόσο θα ανέχεται όλο και λιγότερο την κριτική και θα προσπαθεί να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους.

Αλλά θα αποτύχει.. (Καλού κακού πάντως προσοχή τι γράφετε στο Twitter και τι ανεβάζετε στο Facebook. Είδατε τι έπαθε ο συνάδελφος..)

capital.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση