Να ανοίξουν τους δρόμους προς τα ποιμνιοστάσια του ορεινού Ψηλορείτη και προς το οροπέδιο της Νίδας με στόχο την -κατά δύναμη- ομαλή κίνηση των κτηνοτρόφων, επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα τα συνεργία του δήμου Ανωγείων, ενώ καταβάλουν προσπάθειες να φτάσουν σε ποιμνιοστάσια, όπου διαβιούν δέκα κτηνοτρόφοι που έχουν αποκλειστεί.

anogeia

Πάντως, με τους αποκλεισμένους λόγω του χιονιά κτηνοτρόφους υπάρχει συνεχής επικοινωνία από την πλευρά του δήμου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ όλοι είναι καλά στην υγεία τους και επικοινωνούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια και τα πρώτα ορεινά του Ψηλορείτη ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία και το ένα μέτρο, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό παραμένουν συνεχώς ανοιχτοί, χάρη στις παρεμβάσεις των ειδικών συνεργείων.

anogeia1

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος επισήμανε τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται τόσο από το δήμο όσο και από την Περιφέρεια ώστε να μην αποκλειστεί το χωριό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κατεβαίνει και άλλο κύμα χιονιά και ελπίζουμε στο γρήγορο εφοδιασμό μας με αλάτι. Ζητούμε να μην χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός, ώστε να προλάβουμε τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν εκ νέου ».

Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ.Σμπώκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται περαιτέρω αύξηση, καθώς η περιοχή αυτή την περίοδο θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος προορισμός με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανήμερα τα Φώτα.

anogeia2

Πάντως οι επισκέπτες δεν αντιμετώπισαν και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους μια και ο στόχος της δημοτικής αρχής σύμφωνα και με το δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, είναι ακόμα και πέντε μέτρα να φτάσει το χιόνι, οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, και με τη βοήθεια όλων των κατοίκων.

anogeia3

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Διαφήμιση