Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων καθώς τον τελευταίο μήνα έχουν αυξηθεί από 6 έως σχεδόν 8 λεπτά το λίτρο.

Στις αρχές του νέου έτους οι ανατιμήσεις αναμένεται να φτάσουν τουλάχιστον τα 10 με 15 λεπτά το λίτρο καθώς θα αναπροσαρμοστούν και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στην αμόλυβδη και το ντίζελ κίνησης.

Σε τοπικό επίπεδο, όπως είχε αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, οι τιμές των καυσίμων παρουσιάζουν αύξηση τον τελευταίο μήνα και θα ανέβουν ακόμη περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η ανοδική τροχιά του αργού πετρελαίου έχει παρασύρει και τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης αλλά και του θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου έχει αυξηθεί κατά 6,9 λεπτά το λίτρο από τις 18 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 1,487 ευρώ το λίτρο.

Το ντίζελ κίνησης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ακρίβυνε κατά 6 λεπτά το λίτρο και έτσι έχει ανέβει στα 1,178 ευρώ το λίτρο, ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση, 7,8 λεπτά το λίτρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το τελευταίο προϊόν έχει εκτοξευτεί… στα 0,974 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αυτές από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω της αναπροσαρμογής των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Για την αμόλυβδη βενζίνη ο ΕΦΚ αυξάνεται κατά 3 λεπτά το λίτρο και η λιανική συνολικά θα ακριβύνει 4 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή, αν ο ΕΦΚ άλλαζε από σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης θα πλησίαζε τα 1,52 ευρώ το λίτρο.

Ο ΕΦΚ του ντίζελ κίνησης αναπροσαρμόζεται κατά 8 λεπτά το λίτρο αφού από τα 0,33 αυξάνεται στα 0,41 ευρώ.

Η τελική τιμή αυξάνεται κατά 9 λεπτά το λίτρο κι έτσι το ντίζελ, αν ο φόρος ανέβαινε από σήμερα θα πωλούταν περίπου 1,27 ευρώ το λίτρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση