HomeΚΟΣΜΟΣΟ γερουσιαστής Μακέιν τάχθηκε υπέρ της Ουκρανίας στη διαμάχη με τη Ρωσία

Ο γερουσιαστής Μακέιν τάχθηκε υπέρ της Ουκρανίας στη διαμάχη με τη Ρωσία

ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία έναντι της επίθεσης, όπως είπε, την οποία δέχεται η χώρα αυτή από τη Ρωσία, ενώ πέρασε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κοντά στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Μακέιν είναι ένας από τους 27 γερουσιαστές και των δύο κομμάτων που τον Δεκέμβριο έστειλαν μια επιστολή στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, για να τον προτρέψουν να υιοθετήσει ιδιαίτερα σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας για αντιμετωπιστεί αυτή που αποκάλεσαν «αρπαγή γης με στρατιωτικά μέσα» στην Ουκρανία.

«Επιδίδω αυτό το μήνυμα από τον αμερικανικό λαό–είμαστε μαζί σας, ο αγώνας είναι και δικός μας και θα νικήσουμε μαζί», ανέφερε ο Μακέιν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του προέδρου της Ουκρανίας, του Πέτρο Ποροσένκο.

«Το 2017 θα κατατροπώσουμε τους εισβολείς και θα τους στείλουμε πίσω από εκεί που ήλθαν. Προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν: δεν θα νικήσεις ποτέ τον λαό της Ουκρανίας και δεν θα του στερήσεις την ανεξαρτησία και την ελευθερία του», ανέφερε ο Μακέιν, έπειτα από μια επίσκεψη που έκανε σε μια βάση του ουκρανικού στρατού στην πόλη Σιρόκιν.

Η εκλογή του Τραμπ, ο οποίος έχει επαινέσει επανειλημμένα τον Πούτιν, προκάλεσε εκνευρισμό στο Κίεβο, αλλά η ουκρανική κυβέρνηση ευελπιστεί πως οι πολιτικές του επόμενου προέδρου των

ΗΠΑ θα επηρεαστούν από τα γεράκια των Ρεπουμπλικάνων και την ουκρανική διασπορά, η οποία ψηφίζει κατά παράδοση τους Ρεπουμπλικάνους, και θα αποδειχθούν πολύ φιλικότερες προς την Ουκρανία από ό,τι άφησε να εννοηθεί η προεκλογική ρητορική του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση