HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Παγκόσμια εκστρατεία για να βελτιώσει την εικόνα της

Κίνα: Παγκόσμια εκστρατεία για να βελτιώσει την εικόνα της

Επενδύσεις πολλών δισ. στην κρατική τηλεόραση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για να επαναφέρει την Κίνα στο επίκεντρο.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας δημοσίευσε συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου Xi Jinping, ο οποίος προτρέπει το νεοσύστατο Δίκτυο να: «πει την ιστορία της Κίνας καλά, να απλώσει τη φωνή της και να αφήσει τον κόσμο να γνωρίσει την χώρα η οποία είναι οικοδόμος της παγκόσμιας ειρήνης».

Η κυβέρνηση έχει από καιρό παραπονεθεί ότι οι ειδήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν όλες διεθνείς και δεν προβάλλονταν καθόλου γεγονότα από την Κίνα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός εκπέμπει στα αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, ισπανικά και ρωσικά και έχει κέντρα παραγωγής στην Ουάσιγκτον και στο Ναϊρόμπι.

Το νέο πολύγλωσσο σύμπλεγμα θα έχει έξι τηλεοπτικά κανάλια, μια υπηρεσία newsletter και ένα νέο πρακτορείο ΜΜΕ.

Η Κίνα ανακοίνωσε πώς σκοπεύει να δαπανήσει 45 δισεκατομμύρια γιουάν για να βοηθήσει στην εξάπλωση του πολιτισμού της στο εξωτερικό.

Το κανάλι έχει επίσης αναπτύξει ένα τεράστιο αριθμό δημοσιογράφων για την παραγωγή καθημερινών αναφορών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση