HomeHL-9Λευκό τοπίο στα ορεινά της Κρήτης-Χαλάζι και καταιγίδες στο υπόλοιπο νησί

Λευκό τοπίο στα ορεινά της Κρήτης-Χαλάζι και καταιγίδες στο υπόλοιπο νησί

Σταδιακή βελτίωση από την Πρωτοχρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λευκό τοπίο, προβλήματα, αλλά και μία ευκαιρία για λίγο ανέμελο παιχνίδι με το χιόνι, αφήνει πίσω του ο χιονιάς που έπληξε την ελληνική επικράτεια τα τελευταία 24ωρα πλέον έχει επικεντρωθεί στην Κρήτη.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία επηρέασε την κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ το σύννεφο χιονιού μεταφέρεται στις ανατολικές περιοχές και από το βράδυ της Παρασκευής και σήμερα αναμένεται να πλήξει την ανατολική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Η ένταση των ανέμων αναμένεται σταδιακά να περιοριστεί, ενώ η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων παραμένει κλειστό από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές των Χανίων, Ρεθύμνου και η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Χανιά και Λασίθι με συνεργεία της ΔΕΗ να τρέχουν και να μη φτάνουν, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας εργάζονταν συνεχώς, ώστε να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τις επόμενες ώρες και ημέρες θα εξελιχθεί ως εξής:

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με γρήγορη στροφή σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Το Σάββατο (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) αναμένονται χιονοπτώσεις στη Θράκη (κυρίως Ν. Έβρου), τη Χαλκιδική, στα νησιά του Β. Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία (Βόλος – Πήλιο), στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά των νησιών του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από βορρά προς νότο, με εξαίρεση την Εύβοια. Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 100 μέτρα υψόμετρο και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 11 βαθμούς) και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-5 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).

Την Κυριακή (Πρωτοχρονιά) αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής 01/01/2017.

Διαφήμιση
Διαφήμιση