Χιόνια, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζόπτωση και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κρήτη, με το θερμόμετρο να έχει κάνει “βουτιά” κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε λευκό κλοιό βρίσκεται η δυτική Κρήτη, ενώ η κακοκαιρία στις περιοχές της ανατολικής Κρήτης εκδηλώνεται μέχρι τώρα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση.

anogeia3

Αν και τα προβλήματα που έφερε μαζί της η βαρυχειμωνιά σε αρκετές περιοχές είναι αρκετά σοβαρά, μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός για να αποφευχθούν δύσκολες καταστάσεις.

Νομός Χανίων

“Ντυμένες” στα λευκά είναι αρκετές περιοχές του νομού Χανίων, με την κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να έχει απαγορευτεί και την αντιπεριφέρεια Χανίων να εφιστά την προσοχή των κατοίκων και να τους συμβουλεύει να μετακινούνται μόνο σε άκρως απαραίτητες περιπτώσεις.

omalos-xania1

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα, ενώ οι αναγκαίες μετακινήσεις πολιτών θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία, την πυροσβεστική και τους δημάρχους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το χιόνι στην περιοχή του Ομαλού έφτασε τα τρία μέτρα, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.

Επίσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει από το βράδυ της Πέμπτης οι περιοχές Λάκκοι και Μεσκλά, ενώ πολλές περιοχές βρίσκονται χωρίς τηλεόραση, καθώς κεραυνός έπληξε τον αναμεταδότη της Digea που βρίσκεται στη θέση Κακόπετρου – Κοτσιφιανού.

Νομός Ρεθύμνου

Περισσότερους από 30 πόντους έφτασε το χιόνι στην περιοχή των Ανωγείων με τους κατοίκους να απολαμβάνουν πραγματικά το “λευκό πέπλο” που έχει σκεπάσει την περιοχή.

anogeia5

Η κακοκαιρία μέχρι τώρα δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στο νομό, με εκχιονιστικά μηχανήματα και υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Η χιονόπτωση είναι διαρκής, γι΄ αυτό και οι κάτοικοι όλων των περιοχών θα πρέπει να δείχνουν τη μέγιστη προσοχή.

anogeia4

Νομός Λασιθίου

Η επέλαση του χιονιά έχει “χτυπήσει” και το νομό Λασιθίου με χιονόπτωση να εκδηλώνεται διαρκώς και το κρύο να είναι ιδιαιτέρως τσουχτερό.

Αρκετά χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου το απόγευμα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, με τη δημοτική αρχή και κλιμάκιο της ΔΕΗ να σπεύδουν στις περιοχές αυτές και να αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.

oropedio

Οι περιοχές, στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ρεύματος ήταν Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Γεώργιος, Καμινάκι, Μαγουλά, Αβρακόντε, Ψυχρό Πλάτη και Κάτω Μετόχι.

Η χιονόπτωση και στο Οροπέδιο είναι συνεχής με καλοριφέρ, ξυλόσομπες και τζάκια να έχουν επιστρατευτεί, προκειμένου οι κάτοικοι να ζεσταθούν και να αντιμετωπίσουν τις πολικές θερμοκρασίες, που επικρατούν.

kera1

Κλειστοί δρόμοι-Κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί, λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι οι εξής:

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Ε.Ο. Χανίων – Ομαλού, θέση «Λάκκοι»

Ε.Ο. Σεμπρώνα – Σέλι, προς Πέτρα

Ε.Ο. Αγ. Ειρήνης – Σέλι, προς Πέτρα

Από Ίμπρο προς Καλλικράτη

Από Θερισσό προς Ζουρβά και Μέσκλα

Ε.Ο. Βουκολίων-Παλαιόχωρας

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επ. Ο. Μυρικεφάλων- Καλλικράτη

Ανώγεια, Δ. Ανωγείων

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Ε.Ο. Βρυσών-Σφακίων

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από Γερακάρι Δ. Αμαρίου προς Σπήλι Δ. Αγ. Βασιλείου

Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δημοτική ενότητα οροπεδίου Λασιθίου

Δημοτική ενότητα Αγ. Νικόλαου (Ζενιά, Αμυγδάλοι, Μέσα & Έξω Ποταμοί)

Οροπέδιο Λασιθίου έως το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση