Στη δυτική Κρήτη εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα από τον σφοδρό χιονιά που πλήττει την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής είναι αντιμετωπίσιμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, στα σημεία που μπορούν ακόμη να κινηθούν τα οχήματα.

Το χιόνι στον Ομαλό, όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης έχει φτάσει ήδη τα 3 μέτρα και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πλατανιά, αλλά και με την τελευταία ενημέρωση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αυτήν την ώρα παραμένουν κλειστοί από τα χιόνια οι δρόμοι στις εξής περιοχές:

Νομός Χανίων

Ε.Ο. Χανίων – Ομαλού, θέση «Λάκκοι».

Ε.Ο. Σέμπρωνα – Σελί, προς Πέτρα.

Ε.Ο. Αγ. Ειρήνης – Σελί, προς Πέτρα.

Από την Ίμπρο προς τον Καλλικράτη.

Από Θέρισσο προς Ζουρβά και Μεσκλά.

Ε.Ο. Βουκολιών-Παλαιόχωρας.

Νομός Ρεθύμνου

Επαρχιακή Οδός Μυριοκεφάλων- Καλλικράτη.

Οι δρόμοι προς τα Ανώγεια

Νομός Λασιθίου

Δημοτική ενότητα Αγ. Νικόλαου (Ζένια, Αμυγδάλοι, Μέσα & Έξω Ποταμοί).

Παράλληλα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις ακόλουθες περιοχές:

Στην εθνική οδό Βρυσών – Σφακίων στο νομό Χανίων, από το Γερακάρι του Δήμου Αμαρίου προς το Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο νομό Ρεθύμνου, στη δημοτική ενότητα του Οροπεδίου Λασιθίου.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Από χθες χωρίς ρεύμα παραμένουν οι περιοχές Λάκκοι και Μεσκλά, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στην περιοχή Πρασές.

Εν τω μεταξύ, πολλές περιοχές βρίσκονται χωρίς τηλεόραση, καθώς κεραυνός έπληξε τον αναμεταδότη της Digea που βρίσκεται στη θέση Κακόπετρου – Κοτσιφιανού. Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να συμπράξουν ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ ο δήμος από την πλευρά του έχει διασφαλίσει ότι οι δρόμοι προς το σημείο που βρίσκεται ο αναμεταδότης παραμένουν ανοιχτοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση