HomeΚΡΗΤΗΗ 7η ΥΠΕ Κρήτης απαντά στον βουλευτή της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννη

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης απαντά στον βουλευτή της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννη

Για την κατάσταση στις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας του Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, που επισκέφθηκε προσφάτως δομές της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στο νομό Ρεθύμνου, απαντά σε ανακοίνωσή της η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως …

Πραγματικά μόνο θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις του Βουλευτού Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας  κ.  Γιάννη  Κεφαλογιάννη  ο οποίος  επισκεπτόμενος δομές της πρωτοβάθμιας Υγείας  ανέφερε: «Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νομό μας έχει χειροτερέψει φθάνοντας σε πραγματικά οριακό σημείο». Θεωρεί πιθανώς, ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμάται ποιος κατέστρεψε σε μόλις μία εβδομάδα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ξεχνά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  προφανώς, ότι επί κυβέρνησης του κόμματός του και με Υπουργό Υγείας τον νυν αντιπρόεδρο της Ν.Δ.  κ. Γεωργιάδη, διέλυσαν τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, απολύθηκαν 2.500 ιατροί, τέθηκαν 5.500 χιλιάδες εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα και εκχωρήθηκε ουσιαστικά η Πρωτοβάθμια Υγεία στους ιδιώτες. Αλλά αν εκείνος ξεχνά  ο ελληνικός λαός το θυμάται καλά όπως και οι εργαζόμενοι του ΠΕΔΥ,  που θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν τους συμπεριελάμβανε στην επίσκεψη του. Θα είχε ίσως τότε την ευκαιρία να  ακούσει από πρώτο χέρι τι έγινε στη μετά Ν.Δ. εποχή, για το  πως ξαναστήθηκαν  τα ΠΕΔΥ, λειτουργώντας με  τρόπο υποδειγματικό. Θα μάθαινε πως, ειδικά στο  ΠΕΔΥ Ρέθυμνου, λειτουργεί εδώ και τρεις περίπου μήνες ακόμα και ΩΡΛ ιατρείο, το οποίο άμεσα εξοπλίζεται  με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

Ξέχασε ο κ. Κεφαλογιάννης ότι τα προβλήματα στη συντήρηση και τροφοδοσία των Κ.Υ και γενικότερα της Πρωτοβάθμιας Υγείας ξεκίνησαν όταν εν μία νυκτί και πάλι ο κ. Γεωργιάδης, με το Ν.4238,  μετέφερε την αρμοδιότητα λειτουργίας τους από τα Νοσοκομεία στις Υ.ΠΕ., χωρίς  καμιά προετοιμασία και χωρίς την ενίσχυση τους με  τα αντίστοιχα κονδύλια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις.

Ας έρθουμε όμως και στις αποδείξεις των αριθμών  για το τι έγινε από το 2015 αναφορικά με την υποστελέχωση στην οποία αναφέρεται.

Το 2016,  11 μόνιμοι, 30 επικουρικοί γιατροί και 30 άτομα λοιπών ειδικοτήτων, επίσης μόνιμο και επικουρικό  προσωπικό, προσλήφθηκαν και υπηρετούν στη Πρωτοβάθμια, την ίδια στιγμή που το κόμμα του κ. Κεφαλογιάννη μόνο απέλυε.

Από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ θα ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια με 34 άτομα Νοσηλευτικού κυρίως,  αλλά και άλλων ειδικοτήτων,  προσωπικού, το οποίο έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 θα αναλάβουν υπηρεσία. Ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερους αριθμούς, αλλά περιοριζόμαστε σε αυτά που ήδη έχουν ολοκληρωθεί και σε αυτά που τους αμέσως επόμενους δύο μήνες θα γίνουν .

Τα θέματα συντήρησης των κτιρίων για τα οποία αναφέρει πως αναζητούνται πρόχειρες λύσεις από την Υ.ΠΕ.,  θα μπορούσε,  για να μην εκτεθεί,  να ζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση από τη Διοίκηση της Υ.ΠΕ. για να λάβει τις εξηγήσεις  για τις  μελέτες  που εκπονούνται σε όλα τα έργα συντήρησης, μιας και οι κακοτεχνίες στα  Κ.Υ. που αναλάβαμε, ήταν παροιμιώδης και η χωροταξική τοποθέτηση σε κάποια από αυτά ήταν σε εδάφη  των οποίων οι καθιζήσεις ήταν αναμενόμενες.

Θα είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώναμε επίσης,  για όλα τα επιστημονικά εργαλεία που πλέον χρησιμοποιούμε στην 7η Υ.ΠΕ.,  όπως για παράδειγμα το Χάρτη Υγείας που θέτει  κάθε σχεδιασμό και δράση της Πρωτοβάθμιας στη βάση των πραγματικών Υγειονομικών αναγκών και όχι στο λαϊκισμό και την εκλογοθηρία, με την οποία αποσπασματικά γινόταν επί προηγουμένων Κυβερνήσεων.

Τέλος, και ακριβώς επειδή επικαλείται τη συνομιλία του με  τους εργαζόμενους σε Κ.Υ  για να καταδείξει  τάχα  το  οριακό σημείο λειτουργίας τους, τον διαβεβαιώνουμε πως με αυτούς τους εργαζόμενους που πολύ συχνά συνομιλούμε, συνομιλήσαμε και μετά την επίσκεψη του και δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να παίζονται πολιτικά παιγνίδια σε βάρος της δουλειάς τους και των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας  Υγείας σαν και αυτά που επιχειρεί να παίξει ο κ. Κεφαλογιάννης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση