Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται η Κρήτη και όσο περνούν οι ώρες τόσο τα φαινόμενα εντείνονται. Τα σημαντικότερα μέχρι στιγμής προβλήματα είναι οι κλειστοί δρόμοι κυρίως στη δυτική Κρήτη, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και η συνεχής ισχυρή καταιγίδα που άρχισε να εκδηλώνεται από το απόγευμα σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στο Ηράκλειο. Η θερμοκρασία κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο στην περιοχή του Ηρακλείου να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Το παρακάτω video που καταγράφει χιονόπτωση στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο αναρτήθηκε στην ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ από τον χρήστη του facebook κ. Πάνο Ροδουσάκη.

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστικής Υπηρεσία στο Ηράκλειο, καθώς η καταιγίδα που συχνά μετατρέπεται σε θύελλα λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν, έχει προκαλέσει προβλήματα. Η Πυροσβεστική κλήθηκε για την άντληση υδάτων από κτίριο που πλημμύρισε στην οδό Κονδυλάκη, ενώ οι πυροσβέστες έσπευσαν σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου για την κοπή δέντρων που λύγισαν από τους ανέμους. Εξάλλου, υπήρξε νωρίτερα επιχείρηση για την απομάκρυνση αντικειμένου από το οδόστρωμα, στον δρόμο προς τα Σπήλια, λίγο μετά την Κνωσό.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι στην Κρήτη:

kleistoi-dromoi

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απολύτως απαραίτητα για τα οχήματα που κινούνται στο Οροπέδιο Λασιθίου. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε οποιοδήποτε σημείο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης κι αν βρίσκονται, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από τον Ψηλορείτη που ακολουθεί έχει ήδη κάνει τον γύρο το διαδικτύου. Την αλιεύσαμε από την ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ σε ανάρτηση χρήστριας του facebook.

pshloreiths-xionia

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Μολονότι η νεότερη ανακοίνωση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αναμένεται σε λίγες ώρες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι πλόες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση