HomeHL-WorldΡωσία: Συνελήφθησαν επτά ύποπτοι τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επιθέσεις

Ρωσία: Συνελήφθησαν επτά ύποπτοι τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επιθέσεις

Έπαιρναν εντολές από το ISIS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη επτά ατόμων οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για το σχεδιασμό μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή της Μόσχας κάτω από τις διαταγές του Ισλαμικού Κράτους, προέβη η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Η FSB σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών απέτρεψαν τις δραστηριότητες μιας μυστικής ομάδας υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, στην πόλη  Νταγκεστάν, νότια της Ρωσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις έπειτα από «άμεσες οδηγίες» που έπαιρναν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα πυροβόλων όπλων, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, καθώς και εξαρτήματα για αυτοσχέδια εκρηκτικά.

Η ομάδα ετοίμαζε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες  συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πρόσφατα ότι είχαν αποτρέψει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, που είχαν σχεδιάσει τζιχαντιστές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι τζιχαντιστές αποτελούν απειλή για τους Ρώσους πολίτες και για το λόγο αυτό πήρε τη απόφαση να αναπτύξει το στρατό ώστε να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση