HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου

Μητσοτάκης: Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου

Ζητάει συγγνώμη σε 5 σημεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κατάπτυστη» χαρακτήρισε την επιστολή Τσακαλώτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «παιχνίδι διγλωσσίας».

«Στο εσωτερικό σηκώνει μπαϊράκι και στο εξωτερικό ζητάει συγγνώμη» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει ό,τι του ζητηθεί προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κ. Σόιμπλε, ικανοποιώντας «κάθε του επιθυμία».

Χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επιστολή του κ. Τσακαλώτου, ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Είναι εμφανές πως ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει ό,τι του ζητηθεί, για να παραμείνει στην εξουσία. Η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη. Σε πέντε σημεία ζητάει «συγγνώμη» για αυτό που έγινε. Ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να καταλάβει πως εκπροσωπεί την Ελλάδα. Χρέος του είναι να πάει μπροστά την οικονομία. Κάτι που δεν ξέρει πώς να το κάνει. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, για να μοιραστεί το πλεόνασμα. Και αυτή επιβάλει συνεννόηση με τους εταίρους. Αυτό δεν έγινε και ο κ. Τσακαλώτος έστειλε αυτήν την κατάπτυστη επιστολή.»

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική σημειώσει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα φέρει επενδύσεις και όχι το κράτος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία πελατειακού κράτους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει συμβασιούχους, για να τους μετατρέψει σε μόνιμους. Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που κυοφορείται. Θέλει να φορτώσει το Δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό. Και μία κατάπτυστη τροπολογία, σε πλήρη παράβαση του Συντάγματος, που δίνει, κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους. Η Κουμουνδούρου χτίζει ένα μεγάλο κομματικό και πελατειακό κράτος και υπερφορολογεί την κοινωνία, για να το χρηματοδοτήσει» είπε.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη περίοδο του 2015, καθώς «εκεί τορπιλίστηκε η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας».

Ερωτηθείς για τα πόθεν έσχες, ξεκαθάρισε ότι «δε θα πέσουμε στο παιχνίδι του κιτρινισμού, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κάνοντας ειδική μνεία στο πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, παραδέχθηκε πως εγείρονται ερωτηματικά, τα οποία ο ίδιος πρέπει να μας εξηγήσει.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση