HomeHL-9Οι κλέφτες καραδοκούν…και τις γιορτές

Οι κλέφτες καραδοκούν…και τις γιορτές

Ιδιαίτερα προσεχτικοί οι εκδρομείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι Ηρακλειώτες, που φεύγουν από τα σπίτια τους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σχετικά με την ασφάλεια των σπιτιών τους, γιατί οι επίδοξοι διαρρήκτες…καραδοκούν.

Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να εκδράμουν τις ημέρες αυτές μακριά από τον τόπο διαμονής τους θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, προκειμένου να βρουν το σπίτι τους, όπως ακριβώς το άφησαν, δίχως ελλείψεις.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ιδιοκτητών και χωρίς να χάσουν την ευκαιρία, εισβάλλουν σε σπίτια, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα και αφαιρούν ό,τι πολύτιμο βρουν μπροστά τους.

Άνδρες όλων των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή καθόλη την περίοδο των γιορτών, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα.

Τι πρέπει να προσέχουν

Οι καταναλωτές θα πρέπει λοιπόν να τοποθετούν κάποιο, από τα συστήματα συναγερμού, τα οποία διατίθενται στην αγορά.

Δεν πρέπει να αφήνουν, στο σπίτι τους, μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι θυρίδες των τραπεζών είναι ένα σημαντικό μέσο προστασίας. Επίσης δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ μηνύματα ότι λείπουν σε διακοπές, έξω από την εξώπορτα του σπιτιού. Είναι λάθος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αφήνουν το ίδιο φως, μονίμως, αναμμένο.

Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσουν αυτόματο διακόπτη, ώστε κάποια φώτα να ανάβουν, κατά άτακτα διαστήματα. Έτσι, η απουσία τους θα γίνεται λιγότερο αισθητή. Ωστόσο σε περίπτωση που πέσουν θύματα διάρρηξης, καταγγέλλουν, στην Aστυνομία την κλοπή, περιγράφοντας, με λεπτομέρειες, τον τρόπο εισόδου των διαρρηκτών, στο σπίτι και τα πράγματα, που τους αφαίρεσαν.

Δεν αγγίζουν τα αντικείμενα στους χώρους, που κινήθηκαν οι δράστες, μέχρι να έλθει η Σήμανση, ούτε τα διαρρηκτικά εργαλεία και αντικείμενα που, πιθανόν, εγκατέλειψαν οι δράστες.

Θα πρέπει να ακολουθήσουν, πιστά, τις οδηγίες, που θα τους δώσουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι θα αναλάβουν την υπόθεσή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση