HomeΕΛΛΑΔΑΈρχονται εξελίξεις στο θέμα των συμβάσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έρχονται εξελίξεις στο θέμα των συμβάσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για μετά τις γιορτές μετατέθηκε η ρύθμιση που θα «αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις στο προσεχές διάστημα για το θέμα της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους εργαζομένους των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία πραγματοποίησε το πρωί στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΣ.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων των ΟΤΑ στην καθαριότητα, ο κ. Πουλάκης επανέλαβε στους συνομιλητές του την πολιτική θέση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται κανένας συμβασιούχος να μείνει απλήρωτος για την εργασία που παρέχει και ανέφερε ότι μετά τις γιορτές θα προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία «θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ζήτημα».

Στο αίτημα της Ομοσπονδίας για οριστική λύση στο θέμα κατηγορίας συμβασιούχων που συμπληρώνουν το 24μηνο και που με βάση πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα στη βάση της πάγιας θέσης της υπέρ της διασφάλισης του δικαιώματος στην εργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσει νέα συνάντηση μετά την εορταστική περίοδο, προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα ζητήματα, οι εκκρεμότητες και η εξέλιξή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Πουλάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι συμβασιούχων από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και ο δήμαρχος Πετρούπολης, Ευάγγελος Σίμος.

Τα θέματα της συνάντησης ήταν, επίσης, σχετικά με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, τη διάρκεια των συμβάσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση