HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι της λένε οι δανειστές

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι της λένε οι δανειστές

«Η μόνη λύση για να ξεφύγεις είναι να έχεις πολιτική που παράγει πλούτο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «δείχνει ότι δεν υπάρχει εσωτερική πολιτική και ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να κάνει ό,τι της λένε οι δανειστές».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού τα προβλήματα από την επιστολή είναι δύο: αφενός η διγλωσσία καθώς άλλα λέει ο Τσακαλώτος και άλλα ο Τσίπρας όταν λέει ότι δεν θα ρωτάμε πού θα δίνουμε το πλεόνασμα και αφετέρου ότι είναι μια επιστολή μετάνοιας.

«Είναι μια επιστολή με ύφος «παρακαλώ συγχωρέστε μας»» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως τόνισε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να κάνει μονομερώς την κίνηση. «Θα έπρεπε τα χρήματα που νοιώθει ότι περισσεύουν θα έπρεπε να το συζητήσουμε στη Βουλή και όχι ως χριστουγεννιάτικο μποναμά με το μεγάλο ψέμα ότι είναι 13η σύνταξη και όχι ένα εφάπαξ βοήθημα» συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Θεοδωράκη ο τρόπος να αντιμετωπίσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ότι «δεν τον βοηθάει η ψυχή του όπως κάνει ο Τσίπρας»

«Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η ψυχή ούτε η αναπηρία του Σόιμπλε αλλά ότι η δική μας πολιτική δεν έχει καταφέρει να είναι πατριωτική κόντρα στις πολιτικές άλλων χωρών προς όφελος των πολιτων των κρατών τους. Η μόνη λύση για να ξεφύγεις είναι να έχεις πολιτική που παράγει πλούτο ώστε να τον μοιράσεις στον κόσμο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2017 θα μας λείπουν πάλι χρήματα και θα πάμε με το χέρι ανοιχτό να ζητήσουμε χρήματα από τους δανειστές προβλέποντας ότι «η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει υπό άσχημες συνθήκες και δεν θα πάμε σε εκλογές. Απλώς τραβάμε τα πράγματα προκειμένου να υπάρξει μια πίεση από τα κάτω του τύπου «ας υπογράψουμε για να πάρουμε τα χρήματα»».

«Αυτή η αξιολόγηση θα είναι χειρότερη από αυτή που θα υπέγραφαν το Νοέμβριο γιατί όσο λιγοστεύει το οξυγόνο σου τότε πιο εύκολα λες ορισμένα ναι από ότι κάποια μικρά όχι» πρόσθεσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε, τέλος, έκκληση να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο θέμα του χρέους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση