HomeΕΛΛΑΔΑΣταμάτησαν απόδραση επικίνδυνου ισοβίτη στην Πάτρα

Σταμάτησαν απόδραση επικίνδυνου ισοβίτη στην Πάτρα

Επιχείρησε να δραπετεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ετοιμότητα ενός υπαλλήλου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, χάλασε τα σχέδια ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου Γεωργιανού βαρυποινίτη που επιχείρησε να δραπετεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο 30χρονος αλλοδαπός έφτασε ως την ουδέτερη ζώνη, πριν από την εξωτερική περίφραξη, αλλά εκεί η απόπειρά του πήρε τέλος.

Ο Γεωργιανός κρατούμενος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονίες και ληστείες, είχε μεταχθεί πριν από λίγες ημέρες από άλλη φυλακή στον Άγιο Στέφανο. Φαίνεται, όμως, ότι μελέτησε καλά τα… κατατόπια και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του στις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Παραβίασε μια εσωτερική πόρτα από την οποία βρέθηκε στο ειδικό προαύλιο και προσπάθησε να παραβιάσει το συρματόπλεγμα του φράκτη προκαλώντας του φθορές. Όμως, δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να υπερπηδήσει την ύψους δυόμισι μέτρων μάντρα.

Τότε τον αντιλήφθηκε ο υπάλληλος στη νεκρή ζώνη και σήμανε συναγερμό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η φρουρά και να συλληφθεί. Ο Γεωργιανός βαρυποινίτης επέστρεψε στο κελί του, το οποίο βρίσκεται σε χώρο διπλής κράτησης καθώς εξ αρχής είχε θεωρηθεί ότι είχε σκοπό να δραπετεύσει! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση