Η επέλαση της κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει την Κρήτη από τις επόμενες ώρες και μέχρι την πρώτη ημέρα του νέου έτους, έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα είναι ψυχρότερο και ισχυρότερο από εκείνο που επικράτησε στο νησί μας τα Χριστούγεννα, θα φέρει χιόνια ακόμη και σε περιοχές, που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που τυχόν θα φέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να υπάρξει η σωστή οργάνωση για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, αλλά ιδιαίτερα την Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία πρόκειται να κάνει “βουτιά” ,με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις να σημειώνονται τόσο σε ορεινές όσο και σε ημιορεινές περιοχές του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση