HomeCity GuideΤα “Ονειρικά” του Ανδρέα Γαλιώτου στο Ηράκλειο

Τα “Ονειρικά” του Ανδρέα Γαλιώτου στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα “Ονειρικά” του Ανδρέα Γαλιώτου πρόκειται να φιλοξενηθεί από αύριο και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Άτριον” στο Ηράκλειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 7 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά έργα που τους «ταξιδεύουν» στην εσωτερικότητα του ζωγράφου.

Η ροή για την δημιουργία των δικών του αναζητήσεων μεταφέρονται δια μέσω της ζωγραφικής του, πάντα όμως δοσμένες με τη δική του προσωπικότητα και με μία αξιοθαύμαστη τεχνική.

Ο Ανδρέας Γαλιώτος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη ζωγραφική και γραφικές τέχνες, με βασικούς καθηγητές τους Μυταρά, Γεωργιάδη και Βασιλειάδη.

Οι σπουδές του τελειοποιήθηκαν στην Ανώτερη Γερμανική Σχολή Ζωγραφικής και στη σχολή Bozar στο Παρίσι.

Την επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε με τοπία και νεκρές φύσεις και συνέχισε την εξελικτική του πορεία με έργα εμπνευσμένα από την Αναγέννηση. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στα πορτραίτα με παραδοσιακές αλλά και καινούριες, πρωτοποριακές τεχνικές. Οι τεχνικές είναι αερογράφος, πινέλο και σπάτουλα που δουλεύονται σε κλασικά υλικά όπως μουσαμάς, τελάρο, τοίχος και μέταλλο.

8

Τα έργα του Ανδρέα Γαλιώτου διακηρύττουν την παντοδυναμία του ονείρου, του ενστίκτου και στρέφονται εναντίον κάθε λογικής. Βλέπουμε μία καλλιτεχνική προσπάθεια που τείνει στην ανατροπή και οριστική απαλλαγή από κάθε αναγνωρισμένη μορφή.

Τα έργα τέχνης για τον ίδιο τον καλλιτέχνη είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Αναζητά νέα πειραματικά υλικά και εγκαταλείπει ριζικά τα παραδοσιακά θέματα. Ουσία του είναι η εξατομίκευση και η απομόνωση, που τον κάνει να είναι μοναδικός. Οι πίνακες του διέπονται από οραματικά και ποιητικά στοιχεία, ενώ χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη έμφαση τού σε αινιγματικές συνθέσεις και στην αμφισημία των αντικειμένων.

Με τη «μεταφυσική» του ζωγραφική εξωτερικεύει ένα φανταστικό εσωτερικό και αινιγματικό κόσμο με φανταστικές φιγούρες από νεκρές φύσεις, περίεργα αντικείμενα, ανθρώπινες μορφές, σε περιβάλλον ξένο προς αυτά, ανάμεσα σε αινιγματικούς και έρημους χώρους.

Συνήθως τα έργα του ανατρέπουν τους συμβατικούς κανόνες και δε δίνουν τη δυνατότητα καμιάς λογικής εξήγησης. Η μεγαλύτερη επίδραση στο έργο του προέρχεται από την παρατήρηση των μορφών που υπάρχουν στη φύση.

Στην “Εμμονή της σκέψης”, οι σκακιέρες αποτελούν ένα ασύνειδο σύμβολο της σχετικότητας του χώρου και του χρόνου, ένα σουρεαλιστικό στοχασμό πάνω στην κατάρρευση των αντιλήψεών μας για μία σταθερή κοσμική τάξη πραγμάτων.

Ο ζωγράφος έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως επίσης και στην έκθεση «Artistico” στο Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00 Επιμέλεια έκθεσης GALLERY.GR • ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ ΚΟΡΙΝΑ ΤΗΛ. 2810 300 250

Διαφήμιση
Διαφήμιση