HomeΚΟΣΜΟΣΝταβός: Σε κοντέινερ θα κοιμούνται όσοι εργάζονται στο Οικονομικό Φόρουμ!

Νταβός: Σε κοντέινερ θα κοιμούνται όσοι εργάζονται στο Οικονομικό Φόρουμ!

Τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση αλά... Μύκονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολυτελή διαμονή στους συμμετέχοντες του 47ου Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο χιονισμένο Νταβός υπόσχονται και φέτος οι διοργανωτές του την ώρα που το προσωπικό δεν έχει κρεβάτι να κοιμηθεί.Φέτος βρέθηκε λύση για τους 500 εργαζόμενους, όμως του χρόνου, το Νταβός θα γίνει…. Μύκονος, αφού το προσωπικό του Φόρουμ θα κοιμάται το πιθανότερο σε κοντέινερ πλοίων…

Τα ξενοδοχεία στο Νταβός είναι ήδη γεμάτα καθώς το μεγάλο οικονομικό φόρουμ λειτουργεί κάθε χρόνο ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες και τους τουρίστες . Το πρόβλημα είναι όμως πως, κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καταλύματα για όλους. Αυτοί που ξεβολεύονται δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το θέμα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι: «Ανταποκρινόμενη και υπεύθυνη ηγεσία».

Οι 500 εργαζόμενοι του Φόρουμ δυσκολεύτηκαν να βρουν φέτος ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν και το σίγουρο είναι πως του χρόνου θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι του Φόρουμ έχουν υπολογίσει τα… κοντέινερ πλοίων που είναι σταθμευμένα σε πάρκινγκ αυτοκινήτων τα οποία θα μετατραπούν σε καταλύματα.

Συνολικά περίπου έντεκα χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στις ελβετικές Άλπεις ενώ οι επίσημοι καλεσμένοι φθάνουν τις 2.500: Ανάμεσά τους, η «αφρόκρεμα» που πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου όπως και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το μεγάλο οικονομικό γεγονός.

Το πρόβλημα στέγασης των 500 εργαζομένων που απαρτίζουν το προσωπικό του Φόρουμ, εντοπίστηκε από το τέλος Νοεμβρίου, και παρόλο που για φέτος εξασφάλισαν κρεβάτι, τις επόμενες χρονιές θα υπάρξει πρόβλημα, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Γιαν Τσόπφ, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο θα έχουμε όλο και περισσότερους επισκέπτες. Για το 2017 καταφέραμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα».

Στo 47o Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πέντε κρίσιμα θέματα, ανάμεσά τους την ενίσχυση της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο αποκαθιστώντας την αίσθηση της κοινής ταυτότητας, την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη μεταρρύθμιση του καπιταλισμού και την προετοιμασία για την τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση