HomeΚΟΣΜΟΣΜεξικό: Βρέθηκαν έξι κομμένα κεφάλια ανδρών

Μεξικό: Βρέθηκαν έξι κομμένα κεφάλια ανδρών

Υπήρχε και ένα απειλητικό μήνυμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι κομμένα κεφάλια ανδρών βρέθηκαν σε μία μόνο πολιτεία στο Μεξικό ενώ άλλα επτά άτομα, τα πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, δολοφονήθηκαν από ένοπλους σε άλλη περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της δυτικής Πολιτείας Γκερέρο, τα κομμένα κεφάλια έξι ανδρών βρέθηκαν μπροστά στα γραφεία μιας εταιρείας στην πόλη Χικίλπαν, κοντά στα σύνορα με την Πολιτεία Χαλίσκο.

Στην περιοχή δρα η συμμορία καρτέλ «Νέα Γενιά» του Χαλίσκο. Δίπλα στα ανθρώπινα κεφάλια βρέθηκε ένα απειλητικό μήνυμα που άφησαν μέλη της «Νέας Οικογένειας» του Μιτσοακάν, μιας αντίπαλης συμμορίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στην πολιτεία Γκερέρο, επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους είναι μέλη της ίδιας οικογένειας που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα δολοφονήθηκαν από ένοπλους άνδρες. Οι δράστες άνοιξαν πυρ σε μία κατοικία στο χωριό Πουέντε ντελ ρέι, στην περιοχή Ατογιάκ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν μία γυναίκα και έξι άνδρες. Επρόκειτο για τρία αδέρφια, τον πατέρα τους, τον θείο τους, όπως και δύο καλεσμένους της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μία από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.Σε αυτή την πολιτεία 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014 γεγονός που προκάλεσε τον αποτροπιασμό στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση