HomeΚΟΣΜΟΣΟι Γερμανοί συστήνουν «υπουργείο Αλήθειας»

Οι Γερμανοί συστήνουν «υπουργείο Αλήθειας»

Θα δημιουργήσουν ένα κέντρο άμυνας ψευδών ειδήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραπέμποντας στον Όργουελ, οι Γερμανοί συστήνουν «υπουργείο Αλήθειας» ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές του Βερολίνου θα δημιουργήσουν ένα κέντρο άμυνας ψευδών ειδήσεων σε μία προσπάθεια να φιλτράρουν τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media.

O Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ανακοίνωσε την πρόθεση των γερμανικών αρχών να καταπολεμήσουν της λεγόμενες «ψεύτικες ειδήσεις» που διακινούνται μέσω των social media δημιουργώντας ένα «κέντρο άμυνας ενάντια στην παραπληροφόρηση». Η δημιουργία του είναι απαραίτητη ενόψει των εκλογών του 2017, όπως διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός.

Ο ντε Μεζιέρ επισημαίνει πως θα συσταθεί ένας νέος βραχίονας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, η αύξηση των ψευδών ειδήσεων θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τις εκλογές του 2017 στη Γερμανία καθώς υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη διάδοση φημών μέσω των social media.

Όπως διευκρινίζει το γερμανικό υπουργείο, οι πιο επιρρεπείς ομάδες στις ψευδείς πληροφορίες και τις  φήμες είναι η ρωσογερμανική κοινότητα και οι Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών έρχεται έπειτα από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, τον περασμένο μήνα ότι υποψιάζεται πως, η ρωσική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές του 2017 μέσω προπαγάνδας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση