HomeΚΡΗΤΗΧρηματοδότηση για το κλειστό γυμναστήριο της Βιάννου

Χρηματοδότηση για το κλειστό γυμναστήριο της Βιάννου

Τί θα περιλαμβάνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη προς τον Δήμο Βιάννου αποτελεί η υπογραφή διαθεσηση πίστωσης 300.000, 00 ευρώ που αφορά την  χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Βιάννου. Συγκεκριμένα με τη υπ’ αριθμό 242627/2016 απόφασή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης δίνει το πράσινο φως προκειμένου να δημοπρατηθεί το κλειστό γυμναστήριο Βιάννοτ ένα έργο το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε το 2004 με την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004.  Το έργο  είχε σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στην ολοκλήρωση των σκυροδεμάτων της φέρουσας κατασκευής, κατασκευή τοιχοποιίας, και εν μέρει κατασκευή επιχρισμάτων, επενδύσεων και μεταλλικών κουφωμάτων. Κατόπιν το 2012 εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 69.000,00 ευρώ  πάλι από  πιστώσεις  της  Περιφέρειας  Κρήτης, ο Δήμος Βιάννου  συνέχισε τις εργασίες που αφορούσαν την ολοκλήρωση της σκεπής, με την τοποθέτηση μεταλλικού σκελετού καθώς  και  την τοποθέτηση πάνελ επικάλυψης οροφής και πλευρικών πετασμάτων.

Οι εργασίες που πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν  είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές με κύριο στόχο το έργο να διαφυλαχθεί, να αποφευχθεί διάβρωση στα δομικά του στοιχεία και  να υλοποιηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό κατασκευής του έργου. Οι εργασίες που προβλέπονται για την ολοκλήρωση του είναι εργασίες χρωματισμών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες όπως εργασίες κλιματισμού, θέρμανσης, πυρασφάλειας, ασθενών ρευμάτων  και η τοποθέτηση εξοπλισμού του γυμναστηρίου ( όργανα μέτρησης, μπασκέτες,  καθίσματα κλπ.) Επίσης απαιτούνται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο όπως πλακοστρώσεις, περιμετρικός φωτισμός, κλπ .

Ολοκληρωμένο το Κλειστό Γυμναστήριο θα περιλαμβάνει :

  1. Αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής ( ενιαίος χώρος με καθαρές διαστάσεις 22.70 x 34.00 μ. και απολύτως ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 9.20 μέτρα, Η. Αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής θα χρησιμοποιείται για προπόνηση γυμναστικής, καθώς και για τις παρακάτω αθλοπαιδιές :

– Καλαθοσφαίριση (BASKETBALL).

– Πετοσφαίριση (VOLLEYBALL).

  1. Συγκρότημα των βοηθητικών χώρων ( χώροι εξυπηρέτησης των αθλουμένων, των προπονητών, διαιτητών κτλ., τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο.

iii. Θέσεις θεατών  ( κερκίδες χωρητικότητας 380 θεατών περίπου )

  1. Xώρους εισόδου, χώρους υγιεινής ( W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.
  2. Περιβάλλων χώρος με περιμετρικό πεζοδρόμιο, ασφάλτινο δρόμο προσπέλασης, πλακοστρώσεις, σκάλες, ράμπες και εξωτερικούς διαδρόμους.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση σου εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σταύρο Αρναουτάκη που για μια ακόμη φορά ενεργά στηρίζει τον Δήμο Βιάννου κάτω από δύσκολες δημοσιοοικομικές συνθήκες. Ενώ ανέφερε ότι, η τεχνική  υπηρεσία του δήμου  σε συνεργασία με το ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου έχει ολοκληρώσει την σχετική μελέτη του έργου το οποίο θα δημοπρατηθεί αμέσως μετρά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου. Ο τελικός μας στόχος είναι να παραδοθεί το συντομότερο στη τοπική κοινωνία και ειδικά στην νεολαία της περιοχής μας ένα αθλητικό κέντρο που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση