Μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, επαναλειτουργεί αύριο Τρίτη η αγορά και στο Ηράκλειο, με εορταστικό ωράριο. Έτσι, τα καταστήματα από αύριο έως και την Παρασκευή θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα ενώ το Σάββατο παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσου με συνεχές ωράριο προκειμένου να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους οι καταναλωτές.

Οι έμποροι προσδοκούν οι ανάγκες των καταναλωτών, αφού παραδοσιακά τα δώρα είθισται να ανταλλάσσονται την πρωτοχρονιά να προκαλέσουν αναθέρμανση της αγοράς, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι περιορίστηκαν σε διερευνητικές βόλτες προτιμώντας να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα.

Η κίνηση σε καταστήματα παιχνιδιών, παιδικών ρούχων και υποδημάτων αναμένεται – όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο – να αυξηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ μεγαλύτερη καταναλωτική ζήτηση αναμένουν και οι έμποροι με καταστήματα ειδών δώρων, ένδυσης και υπόδυσης.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές και φέτος είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι λόγω των πολλών οικονομικών υποχρεώσεων της περιόδου, αλλά και του τσουχτερού κρύου που αποτελεί τροχοπέδη για πολύωρη παραμονή στην αγορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση