HomeHL-Culture«Freedom»: Το εμβληματικό βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ

«Freedom»: Το εμβληματικό βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ

Mε την χαρακτηριστική ... παρέλαση των σούπερ μόντελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σφράγισε» την ποπ κουλτούρα και συνδέθηκε άρρηκτα με την βιομηχανία της μόδας. Το τραγούδι «Freedom» του Τζορτζ Μάικλ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984, αλλά έγινε ευρέως γνωστό χάρη στο βιντεοκλίπ που συνόδευε τη νεώτερη βερσιόν του, το 1990, έκανε τη δική του πορεία στον χώρο της μουσικής, αλλά και της πασαρέλας.

Εμπνευσμένος από το ιστορικό εξώφυλλο της Vogue στις αρχές του 1990, όπου ο Χερμπ Ριτς φωτογράφησε γυμνές τις καλλονές Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Λίντα Εβανγκελίστα και Τατιάνα Πάτιτζ, ο Τζορτζ Μάικλ τους ζήτησε να πρωταγωνιστήσουν στο κλιπ του τραγουδιού του Freedom, που ετοίμαζε.

Εκείνες δέχτηκαν και γράφτηκε ιστορία με ολόχρυσα γράμματα…

Ήταν μια εποχή, κατά την οποία ο Μάικλ είχε αποφασίσει να απέχει από τις φωτογραφίσεις και τα βίντεοκλίπ και να εξαφανιστεί. Τότε, η δισκογραφική του άρχισε να τον πιέζει να κυκλοφορήσει το βίντεο για το single του, «Freedom! ’90». Εκείνος επέμενε να αρνείται να εμφανιστεί μπροστά από την κάμερα και, αντ’ αυτού, επιστράτευσε τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου για πρωταγωνίστριες.

«Ο George ήθελε οπωσδήποτε και τις πέντε μας στο βίντεο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε τα προγράμματά μας» δήλωνε, χρόνια αργότερα, η Σίντι Κρόφορντ.

Η Σίντι ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο από παλαιότερη τηλεοπτική της συνάντησή τους, γράφοντας: «Είμαι πολύ υπερήφανη που ήμουν κομμάτι του »Freedom» του George Michael. Μας ενέπνευσε όλους μας. RIP George».

Η Naomi Campbell έγραψε στο Instagram: «Τόσο μεγάλη απώλεια! Αναπαύσου εν ειρήνη George Michael. Το τραγούδι »Freedom» ήταν τιμή για μένα».

«Είμαι συντετριμμέμνη από μία ακόμα τραγική απώλεια! R.I.P αγαπημένε Georgy» έγραψε η Linda Evangelista.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση