HomeHL-HealthYγιεινές συνήθειες για να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου από το 2017

Yγιεινές συνήθειες για να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου από το 2017

Διατροφή, περπάτημα και νερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γεγονός ότι η ισορροπημένη διατροφή συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και την καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι το αυτονόητο, όμως οι εξοντωτικοί και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, σας ωθούν στην αναζήτηση έξυπνων και εύκολων λύσεων που θα μπορέσουν να κάνουν τη ζωή σας ακόμα πιο ποιοτική.

Με αφορμή τον ερχομό της  νέας χρονιάς, τα new years resoloutions κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους και ανάμεσα σε αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε μικρές και μεγάλες αλλαγές που θα βελτιώσουν την υγεία σας και θα σας χαρίσουν την απόλυτη ευεξία. Αλλωστε, είναι ωραίο να βάζετε στόχους και μέσα από αυτούς να γνωρίζετε πρόοδο. Αυτές είναι μερικές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Γεύμα χωρίς εμπόδια

Εχετε συνηθίσει να τρώτε το γεύμα σας μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, ωστόσο αυτό σας κάνει να καταναλώνετε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού σε αντίθεση με την περίπτωση που θα στρώνατε το τραπέζι και θα απολαμβάνατε το γεύμα σας οργανωμένα και με πλήρη συγκέντρωση.

Αποτοξίνωση πριν από τον ύπνο

Ο περισσότερος κόσμος ασχολείται από το πρωί μέχρι και την ώρα που θα πέσει για ύπνο με τα social media, όχι μόνο για να ενημερωθεί αλλά και για να ψυχαγωγηθεί ή να επικοινωνήσει με φίλους και γνωστούς, ωστόσο θα νιώσετε πολύ πιο ανανεωμένοι και ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα, αν αφιερώσετε αυτή τη μια ώρα πριν τον ύπνο σας για να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Νερό και λεμόνι

Είναι ευρέως γνωστό ότι η καλή μέρα ξεκινάει με ένα ποτήρι νερό που θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό και θα ενυδατώσει τον οργανισμό και πάλι. Ενισχύστε την πέψη και τη λειτουργία του οργανισμού προσθέτοντας στο χλιαρό νερό λίγες σταγόνες λεμονιού, που ισορροπεί το pH.

Περπάτημα

Ο καθιστικός τρόπος ζωής – που μπορεί να σχετίζεται και με το εργασιακό περιβάλλον – δεν ωφελεί και τόσο την καλή σας υγεία. Για να ξεπιαστείτε και να αφήσετε το μυαλό να χαλαρώσει για μερικά λεπτά, βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας και σηκωθείτε για μίνι περπάτημα ανά μια ώρα. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην καλύτερη συγκέντρωση στη δουλειά.

Κρύο ντους

Μπορεί το κρύο νερό να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και την επιδερμίδα πιο δροσερή και σφριγηλή, αλλά βοηθάει και στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα θεωρείται ότι ένα κρύο ντους σας διατηρεί σε εγρήγορση.

Αρωμα εσπεριδοειδών

Αν δεν σας αρέσει να τρώτε φρούτα όπως για παράδειγμα τα μανταρίνια, αξίζει τουλάχιστον να επενδύσετε σε ένα αιθέριο έλαιο που έχει το άρωμα τους και αυτό διότι τα εσπεριδοειδή καταπολεμούν το άγχος και το στρες, ενώ βελτιώνουν τη διάθεση.

Οδοντικό νήμα

Ισως φοβόσαστε να το χρησιμοποιήσετε ή το θεωρείτε περιττό, αλλά θα αισθανθείτε πολύ πιο άνετα με το χαμόγελο σας και την υγεία του στόματος, αν αρχίσετε να καθαρίζετε τα δόντια με το οδοντικό νήμα.

Νερό παντού

Για να νιώθετε πάντοτε σιγουριά ότι έχετε δώσει στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που χρειάζεται, θα πρέπει να έχετε πάντοτε στην τσάντα σας ένα μπουκάλι με νερό, που θα σας ξεδιψάσει ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά.

bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση