HomeΚΟΣΜΟΣΑφγανιστάν: Νεκρός ανώτατος μουλάς των Ταλιμπάν σε ενέδρα της αστυνομίας

Αφγανιστάν: Νεκρός ανώτατος μουλάς των Ταλιμπάν σε ενέδρα της αστυνομίας

Επικεφαλής στη μάχη για την Κουντούζ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας κορυφαίος ηγέτης των Ταλιμπάν ο οποίος ήταν επικεφαλής στη φονική μάχη στη βόρεια επαρχία Κουντούζ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ενέδρας των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε «Ανώτατος διοικητής των Ταλιμπάν που ονομάζεται Μουλάς Φιρόζ Τζαχαντί, μαζί με πέντε άλλους ένοπλους Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν στο προάστιο Ααμπ Μπάντα, της επαρχίας Γκαζνί, σε μια ενέδρα από την αφγανική εθνική αστυνομία».

Το ΥΠΕΣ προσέθεσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέδρας, εννέα άλλοι ένοπλοι Ταλιμπάν τραυματίστηκαν και δύο εκτοξευτήρες πυραύλων, δύο πολυβόλα PK και ένα όχημα κατασχέθηκαν».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο μουλάς Φιρόζ Τζαχαντί ήταν επικεφαλής στη μάχη της Κουντούζ.

Η Κουντούζ είναι από τις σχετικά ασταθείς επαρχίες στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν πολλές επιθέσεις φέτος, στο πλαίσιο της απόπειράς τους για να καταλάβουν τη στρατηγική πόλη Κουντούζ.

Εν τω μεταξύ, οι αφγανικές δυνάμεις είναι απασχολημένες με τη διεξαγωγή ετήσιας επιχείρησης »Shafaq», η οποία ξεκίνησε ως απάντηση στην επίθεση των Ταλιμπάν.

Οι Αφγανοί αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι η Shafaq διεξάγεται με στόχο να εξαλειφθούν οι κορυφαίοι ηγέτες των Ταλιμπάν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση