HomeHL-WorldΟι τρομοκρατικές επιθέσεις «έκλεισαν» έξι εκατ. Ιταλών στα σπίτια τους

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις «έκλεισαν» έξι εκατ. Ιταλών στα σπίτια τους

Λομβαρδία και Λάτσιο οι πιο εκτεθειμένες περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Νίκαια οδήγησαν περίπου έξι εκατ. Ιταλών να πουν «όχι» στα ταξίδια στο εξωτερικό για την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Stampa, οι Ιταλοί σταδιακά αλλάζουν τις συνήθειές τους φοβούμενοι νέα «χτυπήματα» τζιχαντιστών.

Μάλιστα, ανάμεσα σε εκείνους που τροποποιούν τα σχέδιά τους το 18,5% είναι νέοι, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα τους για τις γιορτές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Demoskopika η Λομβαρδία και το Λάτσιο αποτελούν τις πιο εκτεθειμένες περιοχές στην τρομοκρατία βάσει των καταγεγραμμένων συνομιλιών και του ποσοστού μεταναστών που ζουν στη χώρα και προέρχονται από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία και Συρία, οι οποίες σύμφωνα με το Institute for Economics and Peace (lep) βρίσκονται στην κορυφή για τρομοκρατία.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, το 75,6% των Ιταλών εκτιμούν ότι η Ευρώπη και η Ιταλία βρίσκονται στο στόχαστρο των τρομοκρατών, ειδικά μετά τη φονική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις επικρατεί στο Νότο με ποσοστό 78,1% και στο Βορρά με ποσοστό 81,6%.

Την ίδια ώρα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες, τονίζουν πως χρειάζεται επιπλέον έλεγχος για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ιταλία, ενώ το 60,8% επιθυμεί το κλείσιμο των συνόρων ώστε να αποφευχθεί η είσοδος περισσότερων μεταναστών στη χώρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση