HomeHL-Greece«Να δούμε την επιστολή Τσακαλώτου στον Ντάισελμπλουμ», ζητά η αντιπολίτευση

«Να δούμε την επιστολή Τσακαλώτου στον Ντάισελμπλουμ», ζητά η αντιπολίτευση

Ανακοινώσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου που οδήγησε στο «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επισημαίνουν πως πρόκειται για επιστολή συμμόρφωσης, ντροπής και μετανοίας και τονίζουν πως πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιες νέες δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση.

«Αφού βάφτισε το επίδομα «13η σύνταξη στο εσωτερικό» και «εφάπαξ βοήθημα» στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει «επιστολή συμμόρφωσης», η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα για το αυτονόητο: Ότι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελείς όρους για τη χώρα», ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για την εκτίμηση κυβερνητικών κύκλων ότι το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές.

«Είναι σαφές ότι τον κ. Τσίπρα και τη στενή παρέα του δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το πώς θα συνεχίσουν την προπαγάνδα τους για να συντηρήσουν την ολοένα συρρικνούμενη εκλογική τους πελατεία . Στο δρόμο του διχασμού θα πορευτούν μόνοι τους. Καλές γιορτές», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την επιστολή Τσακαλώτου, καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και καταλήγει: «Ελπίζουμε η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλληκαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η Κυβέρνηση οφείλει όμως να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Ελπίζουμε η επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα».

«Η επιστολή του κ. Τσακαλώτου, που πήγαινε κι ερχόταν για μέρες, ανακοινώθηκε παραμονή Χριστουγέννων από τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι ελήφθη», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και προσθέτει: «Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Πριν η κυβέρνηση όμως σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση