HomeHL-CultureΟι άγνωστοι θησαυροί της Disney σε ένα λεύκωμα

Οι άγνωστοι θησαυροί της Disney σε ένα λεύκωμα

652 σελίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γερμανός εκδότης Μπένενκτικ Τάσεν, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney ετοίμασαν κάτι μαγικό.

Ένα μοναδικό λεύκωμα 625 σελίδων που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του κινηματογραφικού κολοσσού από τις πρώτες, μικρές ταινίες μικρού μήκους μέχρι «το βιβλίο της ζούγκλας». Ή όπως αλλιώς το περιγράφει ο εκδότης: «από την εποχή της τζαζ μέχρι τα ψυχεδελικά 60’s».

Οι εκδόσεις Taschen, όπως περιγράφει σε άρθρο της η Καθημερινή, είχαν απεριόριστη πρόσβαση στο ιστορικό αρχείο, τη βιβλιοθήκη αλλά και το… νεκροτομείο της εταιρείας.

Το εγχείρημα της συγκέντρωσης και επιλογής του υλικού ανέλαβε ο ιστορικός τέχνης και συγγραφέας Ντάνιελ Κοτενσουέλτε. Του δόθηκε η πρόσβαση στα σκίτσα, τα προσχέδια, τα δοκιμαστικά φιλμ, τις σπάνιες εκδόσεις, τα συμβόλαια με τους καλλιτέχνες, τις αφίσες, τις φωτογραφίες, τις αποθήκες που «πετούσαν» ότι δεν χρειάζονταν πια, ακόμα και στις απομαγνητοφωνήσεις όλων των συσκέψεων του Walt Disney με τους συνεργάτες του. Και εδώ αποκαλύπτεται πως ο θρυλικός παραμυθάς κρατούσε αρχείο για τα πάντα!

Από όλα αυτά λοιπόν, συγκεντρώθηκε ένας πραγματικός θησαυρός και ενσαρκώθηκε μέσα από το «The Walt Disney Film Archives. The Animated Movies 1921-1968».

Ο αναγνώστης λοιπόν θα δει, θα μάθει, θα διαβάσει όλα τα μυστικά, τις ιστορίες, τους καυγάδες που έκρυβε επί τόσο χρόνια, θαμμένα ο κολοσσός. Θα καταλάβει ακόμη πώς γεννήθηκαν και απέκτησαν τα τελικά χαρακτηριστικά τους όλοι οι διάσημοι ήρωες του. Από τη Σταχτοπούτα, τη Χιονάτη, τον Ντόναλντ Ντακ, τη Χιονάτη, τον Πινόκιο, μέχρι τον Ντάμπο κατα 101 σκυλιά της Δαλματίας, μέσα από 1.500 εικόνες.

Με μια λέξη, όλη τη μαγεία που έκαναν τη Disney αυτό που είναι σήμερα.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση