HomeΕΛΛΑΔΑΣκουρλέτης: Πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών

Σκουρλέτης: Πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών

Δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές υπάρχει πάντοτε, στις συνθήκες μη κανονικότητας που ζούμε, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», όταν ρωτήθηκε αν η προσφυγή στις κάλπες είναι λύση, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι θετικό, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης, γιατί δεν συνιστούν στις παρούσες συνθήκες λύση, ενώ τόνισε ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και η ψήφιση νέων μέτρων.

«Θέλω να θυμίσω ότι το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα από ένα αδιέξοδο στις σχέσεις με τους δανειστές μας είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε από το 2010 σχεδόν κάθε δύο – τρεις μήνες. Άρα θέλω να πω ότι στις συνθήκες μη κανονικότητας όπου ζούμε, πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών», πρόσθεσε όμως.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν είναι αποδεκτή η ψήφιση νέων μέτρων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι απομονωμένος. «Αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το μέτωπο των δανειστών δεν είναι πλέον αρραγές, όπως ήταν το 2015», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν είναι πια τόσο εύκολο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να περνά την άποψή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ εξυπηρετεί ουσιαστικά το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη. «Το αν παραμείνει το ΔΝΤ δια της Ελλάδας στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί και από τους δικούς του σχεδιασμούς και πιθανότατα από τη στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι άποψή του είναι να μην μείνει ούτε ως τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Ακόμη, δήλωσε ότι «υπάρχει προγραμματική και ιδεολογική επικοινωνία και υπήρξε και κατά το παρελθόν πολιτική επικοινωνία όταν ήταν στην κυβέρνηση», ανάμεσα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση