HomeHL-PsilaΝα και κάποια δώρα που δεν τα πήραν… πίσω!

Να και κάποια δώρα που δεν τα πήραν… πίσω!

Δώρα των «σύγχρονων» θαυματοποιών vs Πάντιμα Δώρα των Μάγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χριστούγεννα! Η εποχή των δώρων. Οι γιαγιάδες κάνουν δώρα στα εγγόνια τους, οι γονείς στα παιδιά τους, οι νονοί στα βαφτιστήρια τους και το κράτος στους… πολίτες τους!

Καλά, το τελευταίο – στις μέρες μας – μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει αν και φέτος έγιναν γενναίες προσπάθειες για να δοθούν από την κυβέρνηση κάποια δώρα.

Ένα τέτοιο ήταν ο περίφημος «μποναμάς» του Τσίπρα που σαν άλλος μάγος ήρθε να δώσει τα… δώρα του!

Δυστυχώς όμως, οι σύγχρονοι μάγοι – που κατά κανόνα είναι οι πολιτικοί μας – τελικά φαίνεται ότι είναι θαυματοποιοί! Δίνουν δώρο, άδωρο. Από τη μία τσέπη το δίνουν και από την άλλη το παίρνουν.

Τουλάχιστον, σήμερα στο Ηράκλειο, φτάνουν τα Πάντιμα δώρα των πραγματικών Μάγων όπου και θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Πρόκειται για τα δώρα που έδωσαν οι Τρεις Μάγοι στον Ιησού την ημέρα που γεννήθηκε. Αυτά τουλάχιστον τα δώρα οι συγκεκριμένοι μάγοι δεν τα… πήραν πίσω. Κάποιοι θα πουν ότι τα Πάντιμα Δώρα είναι μία ωραία ιστορία, ένας μύθος άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να τα προσκυνήσουμε. Είναι μία άποψη. Ερωτώ όμως κι εγώ με την σειρά μου: Γιατί ο «μποναμάς» του Τσίπρα τι ήταν τελικά; Πραγματικότητα ή μία όμορφη ιστορία;

Διαφήμιση
Διαφήμιση