HomeHL-SportsΟι κερδισμένοι και οι χαμένοι της διπλής αγωνιστικής εβδομάδας της Ευρωλίγκα

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της διπλής αγωνιστικής εβδομάδας της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
fasoylakis
Tου Ευθύμη Φασουλάκη

Το τετραήμερο 20-23/12 , απολαύσαμε πλούσιο μπασκετικό θέαμα, καθώς διεξήχθησαν η 13η και η 14η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα. Σε αυτήν την εβδομάδα , ο Παναθηναϊκός , πέτυχε 2 σπουδαίες νίκες , ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα σοκ στο Μπάμπεργκ, ενώ είχαμε και πολλά αποτελέσματα που συνιστούν , έκπληξη.

Ας δούμε λοιπόν τις ομάδες που κέρδισαν έδαφος , την εβδομάδα αυτή , αυτές που υποχώρησαν και τις καλύτερες αναμετρήσεις των 2 αυτών αγωνιστικών ημερών.

Κερδισμένοι :

Παναθηναϊκός : Οι Πράσινοι , πέτυχαν , 2 σπουδαίες νίκες , ( 86-72 στο Μιλάνο επί της Αρμάνι και 69-68 επί της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ) και πλέον με ρεκόρ 9-5 συγκατοικούν στην δεύτερη θέση με άλλες 4 ομάδες.

Ο Εξάστερος , ήταν καταιγιστικός στην αναμέτρηση της Ιταλίας όπου κέρδισε χωρίς πρόβλημα , ενώ στον αγώνα με την Μπασκόνια , παρά την αστοχία του, κέρδισε δια πυρός και σιδήρου , χάρη στην άμυνά του και την ατομική ποιότητα παικτών όπως οι Σίγκλετον ,Καλάθης και Τζέιμς.

Πλέον ο ΠΑΟ , με νίκη και στο Καζάν , θα κλείσει το 2016 στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας και αυτό φιλοδοξεί να πετύχει, στην προσπάθειά του για κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που θα δώσουν το πλεονέκτημα έδρας.

 

Νταρουσάφακα :  Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ , συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, καθώς επικράτησε , τόσο της Φενέρ εκτός έδρας με 64-71 ,όσο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα της με 86-84.

Οι Τούρκοι , με όπλο τους, τους 2 πολύ ποιοτικούς Αμερικανούς που διαθέτουν , τους Κλάιμπερν και Γουίλμπεκιν , είναι μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας, έχουν ισχυροποιήσει την θέση τους στην οκτάδα και αν συνεχίσουν να αποδίδουν το ίδιο καλά θα είναι μέσα στους διεκδικητές της πρόκρισης.

Μπασκόνια :  Οι Βάσκοι , παρότι έχασαν στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ , πέτυχαν 2 μέρες πριν σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 65-62 στην έδρα τους και δεδομένου ότι , στην Αθήνα , έχασαν με την μικρότερη δυνατή διαφορά και επιπλέον , αγωνίζονταν χωρίς τον Μπαρνιάνι , η αγωνιστική εβδομάδα έχει θετικό πρόσημο για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

 

Ερυθρός Αστέρας : Οι Σέρβοι , παρότι έχασαν την Τρίτη από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 73-65 , την Πέμπτη πήραν μια σπουδαία νίκη στην έδρα τους επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-70 με την οποία πλησίασαν ξανά στην οκτάδα.

Σε περίπτωση , που εκμεταλλευτούν την καυτή τους έδρα , στο δεύτερο συνεχόμενο πολύ δύσκολο εντός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ , τότε θα αποκτήσουν τόσο ψυχολογία από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα , όσο και σημαντικούς βαθμούς που θα τους κρατήσουν ζωντανούς , στο κυνήγι της πρόκρισης.

 

Ούνιξ Καζάν : Δύο νίκες , σε αυτήν την εβδομάδα για τους Ρώσους , που με πρώτο βιολί τον Λάνγκφορντ επικράτησαν τόσο της Γαλατασαράι με 73-60 εντός όσο και της Ζαλγκίρις με 88-82 στο Κάουνας.

Η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου , βέβαια , βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από την οκτάδα , όμως έδειξε σφυγμό και δεδομένου ότι είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου , δεν μπορεί κανείς να την ξεγράψει από τώρα.

 

Ούτε κερδισμένοι , ούτε χαμένοι :

Φενερμπακτσέ :   Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , ξεκίνησε άσχημα την εβδομάδα , με την εντός έδρας ήττα από την Νταρουσάφακα με 64-71 . Όμως, ίσως στο δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν , θεωρητικά , με την ΤΣΣΚΑ , στην Μόσχα, επέδειξε απίστευτο σθένος , κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης , επικρατώντας στην παράταση με 95-79 ( κ.ά 75-75) .

Ήταν μια νίκη που διατηρεί τους Τούρκους στα ψηλά , παρά το γεγονός ότι προερχόταν από 2 συνεχόμενες ήττες και θέλουν να συνεχίσουν να αποδίδουν στο μάξιμουμ καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα , αρχής γενομένης με την αναμέτρηση της επόμενης Πέμπτης στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Μπάμπεργκ :  Οι Γερμανοί , γνώρισαν μια μάλλον , εντός προγράμματος ήττα , στην Μαδρίτη από την Ρεάλ με 95-72 , σε ένα παιχνίδι το οποίο έδειξαν να εγκαταλείπουν στο τέλος για να κρατήσουν δυνάμεις για το επόμενο το οποίο ήταν μέσα στις δυνατότητές τους.

Πράγματι , με καταπληκτική εμφάνιση και κινητήριους μοχλούς τους Μέλι και Μίλερ , η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι , επικράτησε αρκετά εύκολα του Ολυμπιακού με 82-68 και έδειξαν ότι έχουν την ποιότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση ως το τέλος.

 

Χαμένοι :

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:  Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , παρόλο που είχαν απολογισμό μια νίκη και μία ήττα , κατατάσσονται στους χαμένους της εβδομάδας για έναν απλό λόγο.

Έδειξαν σε αυτές τις 2 αγωνιστικές ότι δεν είναι άτρωτοι . Τόσο στην δύσκολη νίκη στην  έδρα της Μακάμπι με 80-76 , σε ένα παιχνίδι που βρέθηκαν ακόμα και με 16 πόντους πίσω, όσο φυσικά και στην εντός έδρας ήττα στην παράταση με 79-95 από την Φενέρ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , μπορεί μεν ακόμα να έχει μια απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της  , όμως οι αγωνιστικές που απομένουν είναι πολλές και με ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα περάσουν από έδρες , όπως αυτή του Ερυθρού Αστέρα που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη αγωνιστική.

Ρεάλ Μαδρίτης :  Παρόμοια κατάσταση και για τους Μαδριλένους. Την εύκολη νίκη επί της Μπάμπεργκ με 95-72 , ακολούθησε μια ήττα σοκ στην Σερβία με 82-70 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Μια ήττα που την έκανε να συγκατοικεί με 4 ακόμα ομάδες στην δεύτερη θέση, με ρεκόρ 9-5 και επιπλέον έφερε και τον τραυματισμό του Ντόστιτς.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο , δεν δείχνει ικανή να ακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ ,στις ομάδες που θα εξασφαλίσουν εύκολα τις θέσεις στην πρώτη τετράδα και θα πρέπει να προσέξει γιατί έχει πολύ σοβαρούς και ποιοτικούς συνδιεκδικητές της τετράδας.

 

Ολυμπιακός : Η ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς , ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου , παρότι κέρδισε στο ΣΕΦ με 73-65 τον Ερυθρό Αστέρα , δεν έκανε το ίδιο και στο Μπάμπεργκ όπου έχασε με 82-68.

Παράλληλα , έχασε και την ευκαιρία , περνώντας από μια έδρα που είχε την ποιότητα να το κάνει , να βρεθεί μόνος στην δεύτερη θέση , στην οποία βρίσκονται μαζί του ΠΑΟ , Ρεάλ , Φενέρ και Μπασκόνια.

Ο ΟΣΦΠ , πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική την Φενέρ στο ΣΕΦ , διαφορετικά κινδινεύει να μείνει εκτός τροχιάς τετράδας.

 

Μπαρτσελόνα : Οι Καταλανοί ναι μεν είχαν μια ήττα και μια νίκη ( 62-65 από την πολύ ποιοτική Μπασκόνια και 89-75 την Μιλάνο) , αλλά στην δεινή βαθμολογική θέση που έχουν βρεθεί , χρειάζονται σερί νικών για να επανέλθουν στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Επιπλέον , το ότι βρέθηκαν πολύ κοντά στο να σπάσουν μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Μπασκόνια τους αφήνει με πικρή γεύση και πλέον κόντρα στην Νταρουσάφακα την Πέμπτη πρέπει να πάρουν μια νίκη που δεν μοιάζει καθόλου δεδομένη.

Η Ζαλγκίρις , μετά την σπουδαία της νίκη με 84-71 στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές , κατάφερε και έχασε στην έδρα της με 82-88 από την Ούνιξ, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί μια ανάσα από την οκτάδα .

Παρομοίως η Εφές , αν και κέρδισε εκτός την Γαλατασαράι με 86-76 , έχει μείνει στα όρια της οκτάδας λόγω της προαναφερθείσας ήττας από την Ζαλγκίρις.

Τέλος , Αρμάνι , Γαλατασαράι και Μακάμπι γνώρισαν 2/2 ήττες αυτήν την βδομάδα αυτήν , χάνοντας κι άλλο έδαφος και μάλιστα οι Ισραηλινοί προχώρησαν και σε αλλαγή προπονητή.

Αυτά συνέβησαν την πλούσια μπασκετική βδομάδα που διανύσαμε , το 2016 θα μας αφήσει με την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου στην οποία ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θέλουν να περάσουν με νίκη για να κλείσουν την χρονιά στην πρώτη τετράδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση