HomeHL-WorldΓιούνκερ: Δεν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες

Γιούνκερ: Δεν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες

Μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων από ακροδεξιούς πολιτικούς της Ευρώπης, έπειτα από την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική στο προσφυγικό.

Ο Γιούνκερ τόνισε, μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe, ότι οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναγνώρισε όμως ότι χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ.

Την Παρασκευή ο Νάιτζελ Φάρατζ έγραψε στο Twitter «Ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην ΕΕ το επόμενο έτος». Σε άλλη ανάρτησή του ο πρώην ηγέτης του UKIP υποστήριξε ότι η ζώνη Σένγκεν αποτελεί πιθανόν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο σκοτώθηκε στο Μιλάνο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση