HomeHL-WorldΚύπρος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Κύπρος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Εως τις 16 Ιανουαρίου, που θα παραπεμφθεί στο Κακουργειοδικείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με σκοπό την εξασφάλιση της παρουσίας του στην διαδικασία παραπομπής ενώπιον Κακουργιοδικείου που είναι ορισμένη για τις 16 Ιανουαρίου, αφέθηκε πριν από λίγο o ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας Focus, εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας.

Κλήθηκε να υπογράψει τραπεζική εγγύηση για το ποσό των 350.000 ευρώ, καθώς και προσωπική εγγύηση για το ίδιο ποσό, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να τοποθετηθεί το όνομά του στο stop list και να εμφανίζεται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό και να δηλώνει παρουσία.

Ο Μ. Ζολώτας έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο συνοδευόμενος από κλιμάκιο Κυπρίων ανακριτών και διανυκτέρευσε σε αστυνομικό κρατητήριο στην περιοχή της Λευκωσίας.

Ως γνωστόν ο Μ. Ζολώτας εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα που είχε στη διάθεσή του στην Αθήνα προκειμένου να μην εκδοθεί στην Κύπρο. Όμως εντός Νοεμβρίου, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοσή του ενώ ανάλογα έπραξε και το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κάνοντας επίσης δεκτό το αίτημα έκδοσης των κυπριακών αρχών.

Στον κατασχεθέντα σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Μ. Ζολώτα (όταν εκτελέσθηκε το ένταλμα ερεύνης που ζήτησαν οι διωκτικές αρχές της Κύπρου) εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία που συνδέουν τον εφοπλιστή Ζολώτα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους στενούς του συνεργάτες (Κ. Μάγειρα και άλλους).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση