HomeHL-WorldΜέρκελ: Θα βρεθεί σύντομα ο δράστης του μακελειού

Μέρκελ: Θα βρεθεί σύντομα ο δράστης του μακελειού

Προσπάθεια για να καθησυχάσουν οι Γερμανοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύντομα «βλέπει» η Ανγκελα Μέρκελ την σύλληψη του δράστη, ο οποίος με φορτηγό έπεσε επάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 48.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε περήφανη για την ψυχραιμία, που έδειξε ο γερμανικός λαός, μετά την επίθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως η Γερμανία θα μπορούσε να είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους και βρίσκονται στο νοσοκομείο» δήλωσε, αρχικά, η κ. Μέρκελ.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση που είδαμε πως η διεθνής συνεργασία αποδίδει. Οι γείτονές μας ήταν θύματα χτυπημάτων και μας βοήθησαν με την εμπειρία τους», πρόσθεσε.

«Το κράτος Δικαίου τηρήθηκε. Ως εκ τούτου είμαι βέβαιη πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο τρόπο ζωής μας και μπορούσε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. Είναι πηγή υπερηφάνειας που βλέπουμε πως οι συμπολίτες μας απάντησαν με ψυχραιμία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε τα γερμανικά δημοσιεύματα, που ανέφεραν πως έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα του Ανίς Αμιρ στο μοιραίο φορτηγό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση