HomeHL-WorldΜε 140.000 υπογραφές ζητούν «πραγματική δίκη» για την Κριστίν Λαγκάρντ

Με 140.000 υπογραφές ζητούν «πραγματική δίκη» για την Κριστίν Λαγκάρντ

Με αφορμή την υπόθεση του σκανδάλου Ταπί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eνα κείμενο που ζητάει η Κριστίν Λαγκάρντ να δικαστεί από ένα κανονικό δικαστήριο αναρτήθηκε πριν από τρεις ημέρες στο Change.org, και έχει ήδη συγκεντρώσει 140.000 υπογραφές.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας για το σκάνδαλο Ταπί, μια υπόθεση από την εποχή που η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας. Η νυν διευθύντρια του ΔΝΤ κρίθηκε ένοχη, χωρίς ποινή.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο σάιτ Change.org ζητάει μια «πραγματική δίκη» για την Λαγκάρντ κυκλοφόρησε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκέντρωσε πάνω από 140.000 υπογραφές σε λιγότερο από τρεις ημέρες.

Το κείμενο λάνσαρε κάποιος Julien Cristofoli, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και συνδικαλιστής.

Γράφει:

«Στις 13 Μαίου 2016, ένας άστεγος 18 ετών, ο οποίος μπήκε σε ένα σπίτι στην πόλη Φιζάκ για να κλέψει ρύζι και μακαρόνια από ανάγκη, καταδικάστηκε σε 2 μήνες φυλάκιση, χωρίς αναστολή, από το δικαστήριο της πόλης Καόρ. Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η Κυρία Κριστίν Λαγκάρντ εκρίθη ένοχη, χωρίς ποινή, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας. Τι ντροπή για την «δημοκρατία» μας!». Πρόκειται επομένως για ένα δικαστήριο εξαίρεσης, το οποίο μόλις επέβαλε μια ποινή που είναι άδικη και ακατανόητη ανάλογα με τη βαρύτητα των γεγονότων για τα οποία κατηγορείτο!».

Το κείμενο απευθύνεται στον πρόεδρο της γαλλικής βουλής Κλοντ Μπορτολόν, στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, στον Φρανσουά Ολάντ και στον πρόεδρο της γαλλικής γερουσίας. Απαιτεί «ο νόμος να εφαρμοστεί για την Κυρία Κριστίν Λαγκάρντ όπως εφαρμόζεται για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

«Η πρώην υπουργός Οικονομίας πρέπει να απαντήσει για τις πράξεις της μπροστά σε ένα κανονικό δικαστήριο και να υποστεί τις συνέπειες», προσθέτει το κείμενο, το οποίο ζητάει από τους πολίτες να το συνυπογράψουν.

Η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, στο οποίο συμμετέχουν 12 βουλευτές, έκρινε ένοχη χωρίς ποινή την κ. Λαγκάρντ, προκαλώντας σάλο στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έκρινα ακατανόητη την απόφαση «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση