HomeΚΟΣΜΟΣ«Η εκλογή του Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο»

«Η εκλογή του Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο»

Δηλώσεις Εμίρ Κουστουρίτσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα ξεσπούσε ένας μεγάλος πόλεμος, αλλά τώρα με τον Τραμπ αυτό δεν νομίζω να συμβεί», δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα. Ο σκηνοθέτης των «Underground» και «Ο Μπαμπάς Λείπει σε ταξίδι για Δουλειές» (αμφότερες βραβευμένες με Χρυσό Φοίνικα), συμπλήρωσε ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έσωσε την ανθρωπότητα από έναν μεγάλο πόλεμο.

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε στην Μόσχα για να προωθήσει την νέα του ταινία «On the Milky Road» στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος, έχοντας στο πλευρό του την εκρηκτική Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι. Η ταινία αναφέρεται στον πόλεμο της Βοσνίας, που διήρκεσε από το 1992 μέχρι το 1995 και ο Κουστουρίτσα αποκάλυψε ότι είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται ως ηθοποιός μπροστά στην κάμερα.

«Ο πόλεμος δεν θα μας αφήσει ποτέ. Θα υπάρχει πάντα πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια σταθερή προϋπόθεση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτό τον πόλεμο. Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αυτός δεν ήταν δικός μας πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι η ταινία μας μιλάει για όλα αυτά», δήλωσε ο Σέρβος σκηνοθέτης.

Η Μόνικα Μπελούτσι στην ταινία υποδύεται μια κατάσκοπο και η γοητευτική ηθοποιός αναγκάστηκε να μάθει την σερβική γλώσσα για τις ανάγκες του ρόλου της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση