HomeHL-CultureΗ Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους

Η Περιφέρεια «αγκάλιασε» τους ηλικιωμένους

Σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συγκίνηση και η χαρά ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή-εκδήλωση αγάπης για τους ηλικιωμένους που οργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» στο Ηράκλειο. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Ξυλούρη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονάδας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου κυριάρχησαν οι ευχές, οι Εκκλησιαστικοί ύμνοι, και οι μνήμες των ηλικιωμένων.  Ειδικότερα στην διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης προσφέρθηκαν δώρα στους ηλικιωμένους, ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, ιστορίες, παραδοσιακά κάλαντα, παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο καθώς επίσης μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική με τη συνοδεία λύρας από το συγκρότημα του Νίκου Καστελλάκη, ενώ χόρεψαν τα παιδιά του λαογραφικού ομίλου Χνάρη.

4-1

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης και  τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος», «Νηστικάκειος», «Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης», «Άγιοι Δέκα», «Απόστολος Τίτος» και «Στέγη Γερόντων Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε δημόσια τους συνδιοργανωτές της επιτυχημένης εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές του τόπου, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

1

Συγκινημένος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: « Ήρθαμε σήμερα να πούμε τα χρόνια πολλά στην τρίτη ηλικία και δεν είναι μόνο οι ημέρες αυτές που βρισκόμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους. Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου προσπαθούμε και ενισχύουμε όλες αυτές τις δομές που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.  Οι ηλικιωμένοι είναι άνθρωποι του μόχθου, αξίζουν το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής, και εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα χαμόγελο, την αγάπη, την φροντίδα μας. Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου καλά να τους ξαναδώσουμε τις ευχές μας για καλά Χριστούγεννα».

5

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ευχαρίστησαν παράλληλα δημόσια τον προϊστάμενο της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Σπύρο Επιτροπάκη και τα στελέχη της υπηρεσίας που προετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα την σημερινή γιορτή σε συνεργασία με τα κοινωνικά ιδρύματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση