HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος τα θέματα του Λασιθίου

Επί… τάπητος τα θέματα του Λασιθίου

Συνάντηση Δέδε – Περτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη, με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε την περασμένη Δευτέρα, στο  Yπουργείο Yποδομών στην Αθήνα.

Η Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Γενικό Γραμματέα για θέματα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών που αφορούν το Νομό Λασιθίου και να ζητήσει την προώθηση και τη χρηματοδότηση τους.

Σε σχέση με τα οδικά έργα και ειδικά το ΒΟΑΚ ζητούμενο είναι η προώθηση των μελετών σε όλο τον άξονα, από τα όρια το νομού μέχρι τη Σητεία και κατά προτεραιότητα των τμημάτων «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» και  «Παράκαμψη της Παχειάς Άμμου ώστε να ολοκληρωθεί το τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Παχειά Άμμο.

Σε σχέση με το Νότιο Άξονα Σητείας Ιεράπετρας μεταφέρθηκε το αίτημα για αναβάθμιση του σε Διευρωπαϊκό Δίκτυο ,όπως έχει προταθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη φάση της διαβούλευσης του Χωροταξικού. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σητείας και θα δοθεί ώθηση σε τουριστικές επενδύσεις στο Νότο του Νομού Λασιθίου. Σκοπός της αναβάθμισης είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα έργα άρδευσης και ύδρευσης του νομού που είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΟΜΕΔΙ και αφορούν το Φράγμα Μπραμιανών και το Φράγμα Αποσελέμη και ζητήθηκε η ολοκλήρωση των καταστημάτων κράτησης της Νεάπολης καθώς έχει σταματήσει η κατασκευή τους λόγω μη ομαλής χρηματοδότησης του έργου.

Καλό κλίμα υπήρξε κατά την διάρκεια της συνάντησης και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου και να απαντήσει άμεσα για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση και χρηματοδότηση των έργων και μελετών του Νομού Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση