HomeHL-CultureΒραδινή περιήγηση στο… Ιστορικό Μουσείο

Βραδινή περιήγηση στο… Ιστορικό Μουσείο

Θεματικές ξεναγήσεις για την προπαραμονή των Χριστουγέννων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η προπαραμονή Χριστουγέννων και φέτος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι διαφορετική. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ πραγματοποιείται το  Late Night Museums (Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες), για μια βραδινή περιήγηση στις Συλλογές του Μουσείου, με θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου.

Παράλληλα, τα μουσικά σύνολα (κιθάρας, εγχόρδων και ξύλινων πνευστών) του Ωδείου των Χρωμάτων, θα ακολουθούν τα βήματά στις… ξεναγήσεις, δίνοντας ρυθμό στην περιήγησή.

Επίσης θα υπάρχουν εορταστικά cocktails από το bar του Μουσείου (1ο επίπεδο), που δημιουργήθηκε ειδικά για τη βραδιά σε συνεργασία με τον mixologist bar-tender Δημήτρη Βαβουρανάκη. Για τους μικρούς (ή και μεγάλους) φίλους του Μουσείου, θα υπάρχει επίσης ζεστή και κρύα κανελάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα είναι επίσης ανοικτό το Πωλητήριο του Μουσείου, όπου θα μπορεί κάποιος να βρει χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικρά δώρα για την εορταστική περίοδο.

afisa_proparamoni-christougennon-2016

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων

20.45-21.00 | Κρήνες της Candia  (Επίπεδο 0)

21.15-21.30 | Ξενάγηση στις Συλλογές Ζαχαρία Πορταλάκη στο ΙΜΚ (Επίπεδο 1)

21.45-22.00 | Το καμαρόσπιτο (Επίπεδο 21/2 )

22.15-22.30 | Η μνήμη της ύλης. Από τα αντικείμενα στην πληροφορία (Επίπεδο 2)

Είσοδος: 3 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση