HomeHL-9Με το φιλότιμο γιατρών και πολιτών λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας

Με το φιλότιμο γιατρών και πολιτών λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας

Στην ύπαιθρο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα κέντρα υγείας του νομού με τους γιατρούς, που υπηρετούν σε αυτά να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Κέντρα υγείας που υπολειτουργούν, καθώς ασθενοφόρα δεν υπάρχουν για να καλύψουν όλες τις προβλεπόμενες βάρδιες, αλλά και αναλώσιμα είδη που έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται στα κέντρα υγείας, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει και δεν τους επιτρέπει να επισκεφθούν κάποιο ιδιώτη γιατρό, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να έχουν τριπλασιαστεί και τους γιατρούς να προσπαθούν με τα διαθέσιμα μέσα να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε περιστατικό, που θα τους παρουσιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι οι πολίτες, που πηγαίνουν στα κέντρα υγείας για να εξυπηρετηθούν, κρατούν τα δικά τους βαμβάκια, γάζες και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι τα υπάρχοντα ασθενοφόρα σε κάποια από τα κέντρα υγείας του νομού, δε μπορούν να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς τηρούν σιγή ιχθύος, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις των γιατρών για λύσεις στις σοβαρές ελλείψεις, που υπάρχουν.

Όπως αναφέρουν γιατροί στο cretapost, που σηκώνουν το βάρος αυτό της εύρυθμης λειτουργίας των κέντρων υγείας, η δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το φιλότιμο των γιατρών και των πολιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση