Με ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο ολόκληρη η Κρήτη, με τα ορεινά να έχουν ντυθεί στα λευκά και οι θυελλώδεις άνεμοι να “σαρώνουν” όλες τις περιοχές του νησιού.

Μάλιστα λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται από τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης, τα σχολεία στην περιοχή της Βιάνου, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάνου είναι: Γυμνάσιο Βιάνου, Λύκειο Βιάνου, Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάνου, Νηπιαγωγείο Άνω Βιάνου, Δημοτικό Σχολείο Αμιρών, Δημοτικό Σχολείο Εμπάρου, Νηπιαγωγείο Εμπάρου και ο δημοτικός παιδικός σταθμός.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο οδικό δίκτυο, με οδηγούς, οι οποίοι δε διαθέτουν αλυσίδες στα οχήματα τους, να έχουν ακινητοποιηθεί.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αγία Βαρβάρα και στη δημοτική ενότητα Ρούβα.

Στο μεταξύ από χθες χιονίζει και στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και στα Ανώγεια.

xionia1

Ωστόσο λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες το βράδυ, τα πλοία της γραμμής που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο, έδεσαν σήμερα το πρωί με μικρή καθυστέρηση στο λιμάνι του Ηρακλείου.

xionia2

Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να πλήττουν και σήμερα το νησί με τον υδράργυρο να “κάνει βουτιά”, κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ψυχρή και το κρύο τσουχτερό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση, με τη μέγιστη να φτάνει μετά βίας τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τους ανέμους να εξασθενούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση