HomeHL-GreeceΔΟΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει το ολοήμερο νηπιαγωγείο σε… φύλαξη

ΔΟΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει το ολοήμερο νηπιαγωγείο σε… φύλαξη

Υπόμνημα του Δ.Σ. προς τον υπουργό Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα ολοήμερα προγράμματα στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο σε… φύλαξη. Αυτό αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) σε υπόμνημά της προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τονίζοντας πως η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έλαβε τις αποφάσεις για τα ολοήμερα σχολεία με γνώμονα τη μείωση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών. Η ΔΟΕ ζητά μόνιμους διορισμούς, ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ζητά διάλογο από μηδενική βάση.

Συγκεκριμένα ως προς την προσχολική αγωγή η ΔΟΕ θεωρεί πως η κυβέρνηση «δεν έχει στις προθέσεις της τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο με την επιστημονικά τεκμηριωμένη και την παιδαγωγική προσφορά του και στη θέση του φέρνει το, υποτιθέμενο, νέο ενιαίο, όπου χωρίζει το πρόγραμμα σε βασικό και προαιρετικό, αίροντας την αντισταθμιστική λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και μετατρέποντάς το σε φύλαξη».

‘Οσον αφορά τώρα στα δημοτικά, η ΔΟΕ αναφέρει πως «πέρα από το προφανές της επιδίωξης εξοικονόμησης πόρων για να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό λιγότερες προσλήψεις, δημιούργησε μια σειρά ακόμη τεράστιων προβλημάτων αφού χρησιμοποιήθηκαν τα τεχνητά πλεονάσματα σε ώρες δασκάλων που προκάλεσε η αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος για να προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη με την ανάθεση των αντικειμένων αυτών σε δασκάλους υπό την απειλή της μετακίνησής τους για συμπλήρωση ωραρίου. Έχει επιβληθεί ως κανόνας η απλήρωτη εργασία αφού χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες για την επίβλεψη της σίτισης των μαθητών δεν υπολογίζονται ως τέτοιες».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση