HomeHL-GreeceH κυβέρνηση «τακτοποίησε» συμβασιούχους στην καθαριότητα και «πάγωσε» προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

H κυβέρνηση «τακτοποίησε» συμβασιούχους στην καθαριότητα και «πάγωσε» προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Μέσα στη «βροχή» ρουσφετολογικών τροπολογιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην «τακτοποίηση» αγνώστου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προχώρησε η κυβέρνηση με τροπολογία της Όλγας Γεροβασίλη που περιλαμβάνεται στη «βροχή» ρουσφετολογικών τροπολογιών που εντάχθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Στην ίδια, δε, τροπολογία με μια ασαφώς γενικόλογη «αιτιολογική έκθεση» και με μια 16 γραμμών παράγραφο, όπως γράφει η Καθημερινή, η κυβέρνηση ταυτόχρονα «πάγωσε» τις επίσης άγνωστου αριθμού ανάλογης ειδικότητας προσλήψεις οι οποίες έγιναν στους ΟΤΑ με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ!

Για τους τελευταίους, η κυβερνητική πρόβλεψη είναι ότι θα περιμένουν για να εργασθούν τουλάχιστον ένα έτος.

Στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την προτεινόμενη ρύθμιση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε μεταξύ άλλων ότι δεν δικαιολογείται η έντονη αντίδραση: «Αντικειμενικά δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Είναι εργαζόμενοι άνθρωποι στην καθαριότητα. Δεν μιλάμε για θέσεις σε υψηλή ιεραρχία».

Αναφερόμενος στην ουσία της ρύθμισης, ο κ. Μ. Βορίδης είπε: «Εγιναν προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και στους ΟΤΑ. Οι προσλήψεις αυτές παρατάθηκαν μέχρι το 2016. Κρίθηκαν οι προσλήψεις αυτές μη σύννομες, από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν οι Οργανισμοί. Το γεγονός, λοιπόν, αυτό οδήγησε στο να καταγγέλλονται πλέον οι συμβάσεις, να λήγουν οι συμβάσεις αυτές, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν. Προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Υπάρχουν ήδη οι πρώτες κρίσεις διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, που χάνουν τις υποθέσεις οι εργαζόμενοι, γιατί και τα δικαστήρια κρίνουν ότι δεν είναι σύννομες οι προσλήψεις αυτές.

Και έρχεται εδώ η κ. Γεροβασίλη και αντί να συμμορφωθεί και να δώσει λύσεις, τι κάνει; Παρατείνει αυτές τις συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017. Και έρχονται οι φορείς και λένε: “Μα, εμείς έχουμε κάνει διαδικασία ΑΣΕΠ και μπορούμε αυτούς που χρειαζόμαστε να τους προσλάβουμε συννόμως με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ”. Και τι λέει η κ. Γεροβασίλη; “Να τους προσλάβετε, αλλά αφού έχει τελειώσει, μετά τις 31/12/2017, το 2018”. Με συγχωρείτε, είναι σοβαρή νομοθέτηση αυτή; Ερχεστε δηλαδή και λέτε βάλαμε τους δικούς μας, τώρα υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούν να πληρωθούν, οι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάει με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, να περιμένουν, γιατί εμείς φέρνουμε ακόμη μια παράνομη παράταση αυτών των συγκεκριμένων θητειών».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση